Scena artistica din Romania

Ileana Stana Ionescu implineste 83 de ani! Sotul venerabilei actrite: „Se deplaseaza mai greu. Va fi o aniversare in familie”

Publicat: 13 sept. 2019

La mijloc de septembrie, cand caldura verii se-ngana cu racoarea toamnei, scolarii isi ocupa locurile in banci, iar gospodinele incep sa umple camarile, Ileana Stana Ionescu isi sarbatoreste ziua de nastere. Indragita actrita implineste maine 83 de ani. "Va fi o aniversare in familie", a marturisit sotul ei, actorul Andrei Ionescu, pentru libertatea.ro.

Nascuta in 1936 in orasul hunedorean Brad, Ileana Stana Ionescu a debutat ca actrita la doar 19 ani, pe scena Teatrului de Stat din Resita, cu rolul Agnes din „Scoala femeilor”, de Molière.

A fost inceputul unei cariere de peste 60 de ani, in care si-a incantat publicul cu roluri in peste 40 de piese de teatru si in peste 30 de fime, seriale si piese pentru televiziune.

Pe micul si marele ecran, a fost Zoita in „Gaitele”, Fraulein in „Cuibul de viespi”, mama lui Romeo in „Alo, aterizeaza strabunica!”, Olga in „Secretul lui Nemesis” si mama primarului in cel mai popular serial al momentului, „Las Fierbinti”.

Iar pe scena teatrului a incantat in piese ca „Idiotul”, „Coana Chirita”, „Orfeu in Infern”, „Jocul dragostei si al intamplarii”, „Molto, granʼ impressione”, „Idolul si Ion Anapoda”, „Livada de visini” ori, mai recent, in „Terorism” si „Boeing Boeing”.

Sotul s-a retras de pe scena dupa un infarct

Anul trecut, cand a simtit ca n-o mai tin puterile, actrita a decis sa puna punct carierei. Ofertele de a juca au continuat sa curga, insa le-a refuzat, ne-a marturisit sotul ei, actorul Andrei Ionescu.

„Trebuia sa continue niste spectacole la TNB (Teatrul National Bucuresti – n.r.) si, pentru ca s-a retras, piesele au fost scoase din repertoriu. A avut si o propunere de film inainte sa se retraga. Lumea ne intreaba cum se simte Ileana, daca poate sa mai joace, dar starea ei nu ii permite acest lucru, o stare de slabiciune generala datorata varstei”, ni s-a destainuit Andrei Ionescu, actor si el, retras si el din luminile rampei. „Eu am 92 de ani, m-am retras de vreo 15 ani. Atunci am facut un infarct si doctorul mi-a spus sa mai las si pe altii. Eu sunt inca in putere, dar Ileana este mai putin voinica”, a completat partenerul de viata al Ilenei Stana Ionescu.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit