Local

Ilegalitati descoperite dupa o razie de amploare in randul taximetristilor

Publicat: 16 dec. 2015
1

@ Numeroase nereguli au fost descoperite in randul taximetristilor din Iasi, in urma unor controale cu efective marite

Zilele acestea, politistii rutieri si cei de la transporturi au actionat în zona aerogarii din Iasi, garilor si autogarilor, pentru siguranta participantilor la trafic si verificarea modului de desfasurare a transportului în regim taxi. Astfel, zeci de politisti au controlat peste o suta de autoturisme echipate taxi, fiind aplicate numeroase sanctiuni contraventionale. Cele mai intalnite nereguli s-au referit la faptul ca multi taximetristi nu ofereau bon fiscal pentru contravaloarea serviciilor, unele masini nu aveau inspectia tehnica periodica valabila, iar multi dintre taximetristi nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere.

„Un barbat de 45 ani, în timp ce conducea, în regim taxi, un autoturism pe sos. Pacurari din municipiul Iasi, a fost depistat efectuând manevra de viraj la stânga, prin încalcarea marcajului longitudinal simplu continuu. Totodata, acesta nu folosea centura de siguranta, iar autoturismul nu avea inspectia tehinca periodica valabila. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 1.150 lei, pentru încalcarea prevederilor OUG numarul 195 din 2002 si s-a procedat la retinerea certificatului de inmatriculare„, au precizat reprezentantii IPJ Iasi.

Pe de alta parte, politistii de la transporturi au actionat pentru verificarea legalitatii activitatii de taximetrie în zona aeroporturilor internationale din tara, printre care si cel din Iasi. La actiune au participat si specialisti din cadrul Registrului Auto Român. La ultima actiune organizata la nivel national, politistii au verificat 338 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 47 de sanctiuni contraventionale. Dintre abaterile constatate, 41 au fost pentru încalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, 5 pentru încalcarea prevederilor privind transportul în regim de taxi si în regim de închiriere si una pentru abateri prevazute de alte acte normative. De asemenea, politistii au retras 5 certificate de înmatriculare auto si au retinut un permis de conducere.

Comentarii
  • Taximestristii, o parte mare dintre ei sunt un pericol public; o fi goana dupa bani, ca sa castige, dar sunt extrem de periculosi, executand manevre de multe ori imprevizibile!
    Ar trebui in fiecare an ca sa dea cate un test, privind conducerea preventiva, iar daca pica, sa nu aiba drept de a mai profesa pana la urmatorul examen.

Adauga un comentariu