News Flash:

Ilegalitati grosolane, marca Plescan

10 Martie 2005
3521 Vizualizari | 0 Comentarii
•Bogdan-Eduard Plescan, directorul general administrativ al Universitatii Al. I. Cuza, se face vinovat de o serie de ilegalitati care s-au finalizat cu ascensiunea unei acolite de-a sa, Cornelia Medeleanu, dintr-o functie de administrator al Facultatii de Geografie in pozitia de director general administrativ adjunct al universitatii •Intr-un mod strigator la cer, toti pasii prin care s-a facut ascensiunea Corneliei Medeleanu au avut loc doar cu girul lui Plescan, care a facut propunerile pentru avansare si a semnat de nenumarate ori in locul rectorului Dumitru Oprea •Pentru a-si promova omul in conducerea universitatii, Plescan a incalcat grosolan legea •Conducerea universitatii si institutiile abilitate de control ar trebui sa se sesizeze in legatura cu mismasurile facute de Bogdan-Eduard Plescan, care sfideaza fara pic de bun simt legile tarii

Incredibil, dar adevarat! Bogdan-Eduard Plescan, directorul general administrativ al Universitatii Al. I. Cuza, si-a promovat un acolit pe un post de conducere intr-un mod care depaseste orice imaginatie. Respectarea legilor in vigoare reprezinta o necunoscuta pentru directorul administrativ de la Cuza. Incalcarea lor flagranta a facut posibila ascensiunea Corneliei Medeleanu, de pe un post de administrator la Facultatea de Geografie, pe postul de director general administrativ adjunct, un post care nu exista in organigrama institutiei. Dupa principiul "eu centrez, eu dau cu capul", Plescan si-a adus in conducerea universitatii propriul om, pe care il plateste din banii publici. Toate documentele care au facut posibila promovarea Corneliei Medeleanu au fost semnate doar de Plescan, in contextul in care, conform legii, rectorul Dumitru Oprea ar fi trebuit sa semneze toate deciziile cu privire la ascensiunea Corneliei Medeleanu. Actualul director administrativ adjunct si-a inceput cariera la universitate pe postul de administrator sef la Facultatea de Geografie si Geologie, loc de unde a sarit drept in functia actuala. Totul a fost posibil doar printr-o grosolana incalcare a legilor, de care se face raspunzator Bogdan Plescan.

Ascensiune ciudata

Povestea numirii Corneliei Medeleanu a inceput la data de 10 aprilie 2003, cand Plescan redacteaza, si semneaza de aprobare in locul rectorului, un referat prin care solicita transformarea postului de economist I in cadrul Directiei General Administrative (DGA) in economist IA, cu organizarea de concurs intern. Plescan nu avea nici un drept sa ceara acest lucru, deoarece acesta sarcina ii revine sefului Serviciului din care face parte postul de economist I, care expune necesitatile si oportunitatile de a promova pe cineva. Insa Plescan a trecut peste acest lucru, a solicitat si, mai mult, tot el a aprobat referatul, in locul rectorului. Doua saptamani mai tarziu, pe 24 aprilie 2003, Cornelia Medeleanu, economist I, administrator sef la Facultatea de Geografie si Geologie, solicita participarea la concurs pentru postul de economist IA din cadrul DGA, tocmai cel solicitat si aprobat in acelasi timp de Plescan. Concursul a avut loc chiar a doua zi si a fost intern. Singurul concurent a fost, bineinteles, Medeleanu. Dupa sustinerea concursului, pe 25 aprilie 2003 se incheie un proces verbal prin care este recunoscut concursul lui Medeleanu. Din nou semneaza Plescan in locul rectorului, insa mai adauga o prevedere. Mai precis, directorul administrativ scrie pe procesul-verbal ca la salariul Corneliei Medeleanu se va aplica nivelul maxim de salarizare corespunzator postului de economist IA. Dupa ce scrie cu pixul pe un text redactat la calculator, Plescan semneaza din nou o chestiune ilegala. Aplicarea nivelului maxim de salarizare se face dupa o perioada de sase luni, timp in care persoana in cauza este evaluata pentru a se vedea cum se descurca in noul post. Insa acest lucru nu s-a intamplat.

Traseul ilegalitatilor

Traseul ilegalitatilor continua, deoarece dupa concurs Medeleanu nu se prezinta pe post. Mai mult decat atat, pe data de 26.06.2003, acelasi Plescan redacteaza in nume propriu o adresa catre Biroul Senat al universitatii, prin care cere trecerea economistei IA Cornelia Medeleanu de pe postul de administrator sef al Facultatii de Geografie si Geologie pe acelasi post, dar la Facultatea de Drept. Cum s-a obisnuit, Plescan semneaza cererea, tot el o dirijeaza la Biroul Senat si tot el o aproba, aplicand semnatura in locul rectorului. Din nou, Plescan nu abdica de la principiul "eu centrez, eu dau cu capul". Daca a participat la concursul pentru ocuparea postului de economist IA in cadrul Directiei Generale Administrative, fiind declarata castigatoare, cum de Medeleanu ramane pe acelasi post la Geografie, dar cu incadrarea economist IA? O intrebare la care Bogdan Eduard Plesan ar trebui sa raspunda! Apogeul este atins in luna februarie a anului trecut. Surprinzator, nimeni din conducerea universitatii nu a observat ca Plescan redacteaza o propunere, pe care nu o adreseaza nimanui. In acesta propunere catre nimeni, solicita infiintarea functiei de Director General Adjunct in conformitate cu Ord. MEN 5647/1997, precizand ca se desfiinteaza pozitia de administrator sef delegat la DGA. Pozitia invocata insa nu a figurat niciodata in organigrama. Mai mult, tot in propunere mentioneaza ca nu se infiinteaza un post de executie distinct. Cu toate acestea, solicita infiintarea postului de Director General Adjunct. Bineinteles, si de aceasta data, propunerea este semnata si aprobata de acelasi Plescan. Dupa acesta propunere se face din nou concurs intern pentru functia solicitata, participa singurul candidat Medeleanu Cornelia, care este numita pe post conform unui proces verbal din 19.03.2004. Cum a fost obisnuit, Plescan semneaza din nou in locul rectorului. Vom reveni cu amanunte.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014416 (s)