Sport

Ilie Dumitrescu isi anunta decizia

Publicat: 25 feb. 1999
1

Aztazi, Ilie Dumitrescu va anunta daca va accepta postul de presedinte la FCM „Poli”. Fostul international va asista la jocul Otelul -FCM „Poli”, partida amicala, in care Dumitrescu va avea posibilitatea sa vada, pe viu, echipa clubului al carui presedinte are mari sanse sa devina.

Venirea in tirgul Iesilor, a unuia dintre cei mai mari fotbalisti pe care i-a avut tara noastra, ar da fara indoiala o alta fata a fotbalului de la noi. Unii s-au grabit sa afirme ca Ilie Dumitrescu ar fi necopt pentru acest post. Insa, acestia pot fi contrazisi chiar de biografia fostului stelist. Venirea la Iasi a celui care a ingenuncheat Argentina in ’94, poate relansa fotbalul din Copou, din diferite motive. Unul dintre acestea ar fi insasi persoana sa. Cu siguranta ca fostului militar i se vor deschide multe usi, unele, poate, doar pentru a-l vedea in carne si oase pe ex-internationalul nostru. Insa, si la aceste usi care sint deschise de cei din interior, chiar si din curiozitate, Ilie Dumitrescu poate fi destul de convingator de importanta finantarii clubului de fotbal.

Unii au ris pe sub mustati cind fostul jucator a afirmat ca se va duce prin facultati si fabrici pentru a populariza clubul. Nu este nimic nostim in acest lucru. Indiferent ce s-ar spune, Ilie Dumitrescu a fost si va ramine o mare vedeta. Prezenta lui intr-o astfel de unitate nu este identica cu cea a unui candidat in timpul campaniei electorale. Respectivul candidat va trebui sa spuna unei multimi ce a facut si care ii sint obiectivele, pe cind Ilie Dumitrescu nu va avea nevoie sa se prezinte.

O tara intreaga ii cunoaste trecutul fotbalistic. In unele state din Occident, pentru popularizarea unui sport, sa zicem unul nou, antrenorii sau sportivii tin diverse discursuri pentru ca omul de rind sa afle si eventual sa practice respectiva disciplina sportiva. La noi, la Iasi, nu se poate spune ca locuitorii nu au auzit de fotbal, insa, nu prea mai participa la acest fenomen. Din toate acestea reiese ca Ilie Dumitrescu ar fi, daca vreti, un liant perfect intre sportul cu balonul rotund si omul de rind din Iasi.

Adauga un comentariu