Mozaic muzical

Ilie Micolov a fost inmormantat. Semnul divin aparut i-a facut pe cei din cortegiu sa spuna rugaciuni. Adio, maestre!

Publicat: 26 iul. 2018
3

Ilie Micolov a fost condus pe ultimul drum ieri, in Suceava, de rude, fosti colegi de breasla si oameni simpli care i-au iubit muzica ani de-a randul. Printre cei care au lipsit de la inmormantare se numara cantareti cunoscuti din Bucuresti, dar si fiica lui care este insarcinata cu al doilea copil.

De altfel, doua dintre regretele artistului erau ca aceasta s-a distantat de el si ca nu a avut ocazia sa isi cunoasca primul nepot. In ultima lui zi pe Pamant a aparut un semn divin si toti cei prezenti la ceremonia de inmormantare si-au dat seama ce inseamna.

Slujba de inmormantare a avut loc la Biserica “Sf. Gheorghe” – Mirauti si aproape 200 de oameni au participat la ceremonie, potrivit informatiata.ro. In timp ce colegii de breasla din Bucuresti au absentat, cei suceveni au venit si i-au adus un ultim omagiu. Zeci de coroane cu flori si lumanari au fost aduse in ziua inmormantarii. La un moment dat, a inceput sa ploua si, conform traditiei crestine, daca este ploaie cand cineva este inmormantat inseamna ca i-a parut rau ca a murit. Cei din cortegiu au inteles semnul divin si au inceput sa se roage pentru sufletul regretatului cantaret.

Ilie Micolov a fost ingropat in cimitirul Pacea Vechi, unde isi doarme somnul de veci si mama sa. Sotia cantaretului a venit din Germania ca sa participe la inmormantare, in timp ce fiica sa nu a ajuns, pentru ca este insarcinata din nou. Prieteni apropiati ai artistului, dar si verisoara lui care l-a ingrijit pana in ultima clipa si in casa careia a murit, la Oglinzi, in judetul Neamt s-au ocupat de pregatirile de inmormantare.

Potrivit apropiatilor, cu o zi inainte de a muri, Ilie Micolov si-a sarbatorit onomastica si a petrecut impreuna cu prietenii dragi, desi starea lui nu era foarte buna. Regretatul artist povestea cu lacrimi in ochi despre Suceava si despre Bucovina, un loc sfant pentru el, dar si de spectacolele din tinerete, conform informatiata.ro.

Adauga un comentariu