Actualitate

Imaginea de pe Marte pe care NASA nu o poate explica

Publicat: 09 aug. 2012

Un obiect misterios care a aparut pe orizont, fotografiat de robotul Curiosity, a starnit o serie de speculatii in toata lumea. Mai ales pentru ca, dupa doua ore, a disparut.

Intr-una dintre imaginile surprinse de robotul Curiosity, aflat de patru zile pe a patra planeta de la Soare, se poate vedea un obiect "sters, dar care iese in evidenta", scriu jurnalistii de la Los Angeles Times. Insa, intr-o alta serie de fotografii facute in acelasi loc, trimise dupa doua ore, obiectul nu mai apare.

Una dintre teorii, scrie L.A Times, este ca robotul trimis pe Planeta Rosie a fotografiat o parte din nava spatiala care l-a transportat pe Marte, prabusita pe suprafata planetei.

Dar sa surprinzi o astfel de imagine, a explicat un inginer pentru ziarul american, "ar fi o coincidenta enorma".

Altii sunt de parere ca teoriile mai plauzibile sunt: praf pe lentila camerei sau rafale de vant care au ridicat praful la orizont.

Imaginile surprinse pe Marte au starnit mereu curiozitatea entuziastilor fenomenelor paranormale. Va mai amintiti de fata de pe Planeta Rosie, fotografiata de Viking 1 in 1976? Odata ce tehnologia a avansat, imagini de inalta rezolutie au demonstrat ca faimosul "chip" era de fapt o terasa de stanca – o formatiune care se gaseste si pe Pamant.loading...

Adauga un comentariu