Magazin

Imaginea dezolanta a statiunii Soci, la o luna de la terminarea Jocurilor Olimpice de Iarna. Strazi pustii, gropi si caini

Publicat: 27 mart. 2014
13

La doar cateva saptamani de la finalul editiei Jocurilor Olimpice de Iarna din acest an, statiunea Soci a devenit un oras fantoma. 

Drumurile pline de gropi si cainii vagabonzi care umbla stingheri pe strazile pustii au transformat vechiul miraj intr-o zona uitata de lume.

Daca in urma cu o luna peste 6.000 de sportivi au luat cu asalt statiunea Soci pentru editia de anul acesta a Jocurilor Olimpice de Iarna, si mii de turisti din intreaga lume au ocupat pana la refuz locurile de cazare disponibile, acum orasul gazda este pustiu, scrie Mediafax.

Dupa ce s-au investit aproximativ 50 de miliarde de dolari in cosmetizarea oraselului cu aspect sovietic intr-un adevarat resort de iarna, cu zeci de hoteluri si alte facilitati aparute peste noapte, orasul Soci mai poarta amintirea perioadei de varf decat in fotografiile surprinse in timpul evenimentului de iarna.

AICI PUTETI VEDEA IMAGINILE!

Conform Human Rights Watch, 2000 de familii au fost mutate in timpul procesului de amenajare a statiunii, si nu toate au primit sume de bani compensatorii pentru relocare.

 Aproximativ 40 de spatii hoteliere au fost construite de la zero si alte 15 au fost reamenajate, toate acestea in speranta ca Soci va ramane, si dupa terminarea Jocurilor Olimpice de Iarna, o destinatie turistica pentru toata perioada anului.

Turistii cazati in statiunea Soci au fost nemultumiti de conditiile de cazare, care au relatat problem ale scurgerilor din canalizari, apa nepotrivita pentru ten si lipsa podelelor si a clantelor de la usi.

Autoritatile sustin ca au lasat un adevarat tezaur orasului care a fost in atentia lumii intregi in urma cu o luna.

Adauga un comentariu