Secretele istoriei

Imagini CUTREMURATOARE a unei INMORMANTARI pe MARE dupa scufundarea TITANICULUI – FOTO

Publicat: 30 sept. 2013
La 100 de ani de la scufundarea Titanicului, o fotografie inedita ce nu a mai fost vazuta de public a fost scoasa la licitatie. Dupa ce autoritatile au recuperat trupurile a 306 pasageri morti, un preot le-a facut o slujba direct pe un vas, iar o parte din cadavre, in special ramasitele oamenilor saraci, au fost aruncate in apa conform traditiei inmormantarilor marine.
Imaginea a fost surprinsa in 1912, la doar cateva zile dupa ce vasul Titanic s-a scufundat, tragedie care a dus la moartea a 1.512 oameni. Dintre acestia, doar 306 trupuri neinsufletite au fost recuperate de vasul Mackay Bennett, intr-una dintre cele mai mari operatiuni de salvare din istorie, care a durat peste noua zile, scrie Daily Mail, citat de romaniatv.net.
Inedit este faptul ca 166 dintre acestia au fost inmormantati pe mare, iar dupa o slujba de pomenire oamenii au fost aruncati din nou in apa.  Fotografia urmeaza sa fie data spre licitatie, avand un pret de pornire de 5.000 de lire.
Poza alb-negru arata cum corpurile puse in saci sunt aruncate peste bord. Astfel, oamenii saraci, care calatoreau la clasa a treia, au fost aruncati peste bord, corpurile lor ajungand pe fundul oceanului sau hrana pentru pesti. Pe unul dintre saci se vede scris numarul 177, fiind vorba despre un barbat pe nume William Mayo, pompier al vasului.
„Cu toate ca numarul oamenilor inmormantati pe mare este foarte mare, arhive vizuale ale ocaziei sunt practic inexistente, chiar si in publicatiile vremii. Imaginea distruge mitul potrivit caruia inmormantarile pe mare sunt ceve demn. Poti sa vezi clar cum corpuri bagate in saci stau gramada pe punte inainte sa fie aruncate in apa”, a declarat Andrew Aldridge, persoana care vinde fotografiile la licitatie.loading...

Adauga un comentariu