Titlurile zilei

Imagini de coșmar cu cel mai prost drum din județul Iași. Iată cum arată cea mai blestemată șosea, abandonată de fosta conducere a CJ – FOTO

Publicat: 26 nov. 2020
CJ Iași va aloca 4,4 milioane de euro pentru reabilitarea drumului județean Boroșoaia-Plugari din Iași
Drumul județean Boroșoaia-Plugari din județul Iași

Plenul Consiliului Județean a avizat aprobarea unui credit de angajament de 21,3 milioane de lei (4.4 milioane de euro) pentru reabilitarea DJ 281 B Boroșoaia-Plugari, unul din cele mai proaste drumuri județene din Iași. Șoseaua a devenit subiect și la Compania Națională de Investiții. Artera din nordul județului Iași a fost mereu rezervă în masterplanul de reabilitare a drumurilor din județul Iași. Fostul șef al CJ Iași, Maricel Popa, a abandonat proiectul din cauza criteriilor politice

Un drum din nordul județului Iași a devenit calvarul conducătorilor auto. Pe o porțiune de doar 7 kilometri, șoseaua DJ 281 B Boroșoia-Plugari a ajuns să arate ca după război. Șoseaua se află în gestionarea Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași, însă de fiecare dată a fost dată uitării. Vechea administrație a Consiliului Județean Iași și Maricel Popa, fostul șef al instituției, a trecut acest drum la capitolul rezerve în masterplanul general de drumuri. Popa a refuzat vreme de 4 ani să refacă acest drum, doar pentru că primarul comunei Plugari este de altă culoare politică. În tot acest timp, mii de locuitori ai comunei ieșene au avut de suferit de pe urma drumului impracticabil. În plus, deși proiectul de reabilitare a drumului a ajuns până la nivel central, măsurile au întârziat să apară.

Plenul CJ Iași a aprobat un proiect așteptat de mii de locuitori

Plenul Consiliului Județean Iași a avizat favorabil proiectul de hotărâre prin care șoseaua DJ 281 B Boroșoia-Plugari ar urma să obțină finanțare. Este vorba despre reabilitarea unei porțiuni cuprinse între km 18+268 și km 25+272.

„Am avut mai multe proiecte importante pentru județul nostru pe ordinea de zi, printre care și aprobarea creditului de angajament în valoare de 21.362.000 lei pentru modernizarea DJ 281B: Boroșoaia-Plugari. Am mai discutat și despre
modernizarea DJ 208F Heci – Tătăruși – Iorcani – limita județului Suceava, prin alocarea sumei de 3.749.000 lei din excedentul bugetului județului, până la recuperarea sumei de la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, am mai aprobat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al R.A. Aeroportul Iași pentru anul 2020 și estimări 2021-2022”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Plenul instituției a avizat și un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Consiliul Județean Iași pe anul 2020.

Drumul din județul Iași a fost blocat de Maricel Popa, fostul șef CJ Iași

Artera din comuna Plugari, trecută printre cele mai proaste drumuri din județul Iași, a intrat și pe lista Companiei Naționale de Investiții (CNI). Drumul a fost însă abandonat în mandatul anterior de către Maricel Popa, fostul șef CJ Iași, cel care nu a vrut să sprijine un primar de altă culoare politică.

„Deși avea toate pârghiile la îndemână, fostul președinte al Consiliului Județean nu a dorit reabilitarea acestui drum din pure rațiuni politice. Mulțumim pe această cale președintelui Consiliului Județean, domnul Costel Alexe, pentru că în sfârșit cei din Boroșoaia sunt luați în seamă și vor avea o cale de acces modernă spre localitatea lor de domiciliu. Până la îndeplinirea tuturor formalităților premergătoare asfaltării propriu-zise, acest drum va intra într-un proces de întreținere, iar în zilele următoare vor începe lucrările de pietruire”, a menționat Paul Mursa, primarul liberal al comunei Plugari.

Comentarii
  • Observ că cineva s-a vindecat de COVID și ne bucurăm pentru acest lucru, dar atacă din nou în mod ticălos noua, tânara, dar înțeleapta și cinstita conducere a CJ Iași. OHO MARXIST DE RIT VECHI !

  • Acum are ocazia să ciordească alexevici ceva fifirici pentru o viluță sau pentru partiduleț—-săl aleagă pe fene sau adomniței care se pricep la ciordeală——

  • Nu fiti carcotasi…va mai dau un exemplu drumul 249C Iasi-Valea Lunga in stare la fel de proasta inca acolo avem si latrinele locuitorilor care deverseaza rahatul direct in lacul Chirita(rezerva de apa a orasului Iasi)…lacul fiind canalizarea satului

  • Laicule, lătraule, marsh la lins clanta lu popa😘 Paradoxul face ca nici tu nu-l halesti pe pompa, dar sugi pl pe aici, asa de dragul de a o suge.

  • Haideți să vorbim puțin mai elegant și pragmatic. Domnul Laicu nu suge, el doar pupă la ochiul maro șeful de partid în speranța deșartă că va reveni pe cai mari la DRDP.

  • Penibil… De 30 de ani nu s a făcut nimik pentru Moldova, și nici pentru Iași…in afara de Palas și câteva centre cu un pumn de IT sti (deci inițiativa privata), Iasul e un fel de Vaslui cu mai mulți locuitori și o universitate care pierde teren în fata celorlalte centre universitare. De unde sa facă Măricel drum dacă de la Bucuresti i se da la mumu bani. El a cerut, dar Moldova nu a fost prioritate, cum nu e nici acum, nici nu va fi. Asa ca…… Resemnați va cu sărăcia, Moldova a fost săracă de pe vremea lui Ștefan și va rămâne cea mai săracă zona din UE, indiferent cine o conduce la nivel de primar sau CJ.

Adauga un comentariu