Actualitate

Imagini de groaza. Cea mai proasta lucrare de asfaltare facuta vreodata in Iasi. Oamenii s-au trezit cu apa la poarta, din cauza primarului

Publicat: 13 aug. 2019

@ Situatie dramatica intr-o localitate din judetul Iasi @ O decizie luata de primarie a starnit o adevarata revolta printre mai multi cetateni din localitate @ Un proiect de asfaltare a strazilor din comuna a fost facut cu picioarele, iar unii localnici s-au trezit cu dezastrul la poarta 

Mai multe familii au ajuns sa aiba parte de o situatie cu adevarat disperata in ultima vreme. Si totul din pricina primarului, care a dispus o asfaltare pe drumul principal pe criterii politice.

Recent, in localitatea Strunga, a fost facuta o lucrare de modernizare a drumurilor, lucrare efectuata insa total anapoda. Localnicii au aratat cu degetul spre primarul Mariana Lazar, sotia fostului senator Sorin Lazar.

In luna iunie, in comuna, a fost aprobata o hotarare de Consiliu Local privind modernizarea unor strazi, valoarea lucrarilor fiind estimata la 2,2 milioane lei. Insa ce a urmat este de-a dreptul incredibil. Primarul a dispus demararea lucrarii intr-un mod cu totul socant.

Astfel, mai multe locuinte au fost sarite in momentul in care s-au montat rigolele si podetele pe drumul in cauza. Pentru ca acele familii nu se afla in gratiile primaritei, proiectul a fost facut preferential.

Oamenii povestesc cum proiectul de pe Strada Principala din Strunga a sarit mai multe locuinte, ceea ce a facut ca acestea sa fie expuse la inundatii. Cum strada s-a inaltat cu cateva zeci de centimetri, aceste locuinte nu au mai beneficiat de rigole si podete, iar apa le-a intrat foarte usor in curti. Localnicii s-au aratat nemultumiti de situatie, mai ales ca au fost nevoiti sa improvizeze ei niste podete pentru a putea traversa santul.

De altfel, se vede si in imaginile postate pe site-ul www.bzi.ro cum oamenii, mai ales batranii, trebuie ajutati sa treaca peste acele santuri pe niste gratare improvizate ca podete, in vreme ce la o ploaie mai serioasa totul in jur se inunda.

Vezi si: Socant. Afaceri necurate in Primarie. Un senator penal si sotia sa au confiscat bani grei din bugetul institutiei – FOTO

"Firma de constructii care a lucrat acolo nu avea nici un semn distinctiv prin care sa arate ce face acolo, cand se termina, cine lucreaza etc. Am inteles ca au venit cu niste persoane din Republica Moldova. Plus ca au venit si fara echipamente. Umblau prin vecini sa ceara niste ustensile pentru a putea sa taie un capat de pod si multe altele. Nici macar scule de lucru nu aveau. Au inaltat pamantul cu circa 70 centimetri, dar ei nu aveau nici compactor. Cum poti sa torni asfalt fara sa ai asa ceva, ce fel de firma e asta?", a spus unul dintre localnicii afectati.

Si asta nu este tot. "Asfaltarea a fost facuta in zona scolii pe de o parte, in timp ce pe partea opusa primarita a refuzat sa faca la fel. Ea a motivat ca acolo nu erau podete, cand se vede cu ochiul liber care e toata treaba. Au sarit mai multi vecini, vreo patru familii, cei care nu sunt de partea ei. Cat de normal e tot acest lucru? Cand ploua, e jale aici. Acesta nu e proiect de asfaltare, ci bataie de joc. Doamna primar ar trebui sa dea explicatii pentru ce a facut. Este de rea-vointa ce a facut. Oamenii nu pot sa iasa din curte. Cand ploua, toata apa se aduna acolo. Un vecin trebuie sa-si inalte temelia la gard. Acolo e si zona inundabila, cand ploua, intra apa in casele oamenilor. Nu vrem sa fim carcotasi, e o lucrare buna pentru sat, dar nu poti sa iti bati joc de oameni pentru ca nu te mai sustin si vrei sa te razbuni", a adaugat localnicul din Strunga, ramas cu apa la poarta.

In schimb, primarul Mariana Lazar nu a putut fi contactata pentru a comenta situatia si pentru a da explicatii in legatura cu aceasta asfaltare.

Vezi si: Dezastru ecologic fara precedent intr-o comunitate ieseana. Localnicii inoata zilnic in gunoaie. Aroganta Primariei este socanta – FOTO

Dezastru dupa dezastru

Nu este pentru prima oara cand la Strunga se petrec astfel de lucruri. Mai multe zile la rand, oamenii din satele comunei au ramas cu gunoiul menajer la poarta, mirosul devenind insuportabil.

Containerele au fost lasate pline, firma de salubritate nu aparea la timp in comune, iar localnicii erau nevoiti fie sa ramana cu sacii de gunoi in curte, fie sa le lase langa ghenele de gunoi si sa indure un miros de nedescris. Actuala primarita si sotul acesteia au reusit sa-si faca de cap ani la rand pe banii publici.

De exemplu, un raport al Curtii de Conturi a scos la iveala un fapt legat de taxale si impozitele colectate de la cetateni. Au fost incasate sume de peste 100.000 lei care nu au mai intrat in caseria Primariei si care au disparut subit, fara nicio explicatie. Primarul a dat un contract privind intocmirea patrimoniului comunei la un pret mult prea piperat, fara sa tina cont de criteriul ofertei cele mai mici.

De mentionat ca Sorin Lazar, sotul primaritei, a fost de doua ori condamnat de instantele de judecata pentru diverse fapte de coruptie si i s-a interzis sa ocupe vreme indelungata vreo functie publica. 

Comentarii
 • De santuri oamenii au auzit?de ce nu le fac?asteapta tot primaria sa le faca,sa le puna si flori,curatenie ca ne-am modernizat,asteptam ajutorul social.Acolo deranjul cred ca e familia primarului,in special pentru acest ziar de 2 bani.

 • Articol de 2 bani dictat de 2 care stau toata ziua in crâșmă cu berea-n bot si o fac pe-a constructorul.
  Verificați proiectul, nu interviuri cu cei cu alcoolemie.

 • Șanțurile fac parte din drum,e treaba Autorității publice.primarul asta fura de peste 20 de ani.si nu fura singur.deseori a fost semnalat la procurori dar uite ca Supraviețuiește victorios.va urma la primărie o alta ruda apropiată și tot de neamul vom auzi la Strunga.si tot de Hoții la drumul mare .traiasca și înflorească partidul hoților,ura !!!!!

 • Primaria,va rugam sa le dati amenda acestor cetateni cu gura mare ca au stricat trotuarul din dale in fata caselor lor !!! Au autorizatie??? Dalele sunt in ograzile lor! Apa balteste in gaurile lasate dupa ce au scos dalele de la trotuar. Rusine!!!
  Este rasul lumii,pe batrana o trece prin sant si duduia trece pe podet! Stati linistiti ca batrana sapa in gradina…… si aici merge cu carja!!!

  • Sa vii sa iei daliile de pe trotuar si sa le pui pe mormant. Daca nu scoteau daliile firma le acoperea. Aceste dalii au o vechime de 60 de ani, de pe timpul cand era Straticiuc primar… Primarita nici nu stia ca aici este trotuar. Daliile or sa se puna in sant pt ca proiectul a fost facut pe wc. Nu va este rusine hotilor, ati furat si ultimul ac din comuna asta?

  • Probabil ca beneficiezi de rigola betonata si pod facut din banii primariei.Daca nu esti informat despre destinația dalelor, tine-ti gură.Daca suntem consateni trebuie să avem aceleași drepturi.Daca acolo era trotuar primăria trebuia sa prevadă îtrotuar in proiect..

 • Pe strada aceea nu locuiesc asistați social. Constructorii respectă proiectul,doar ca acesta a fost făcut aiurea.Au si acei cetățeni drepturi ca toți ceilalți.Daca nu cunoasteti realitatea nu mai comentați aiurea!

 • Ați furat dalele comunității și vă mai plângeți!!! Șanț a fost, dar nu am văzut pe nimeni sa-l decolmateze, vreți totul moca. Voi stați cu coatele pe gard și pe Facebook și vă dați cu părerea. Încă se lucrează și bănuiesc că sunteți invidioși pentru că în ultima perioadă s-a făcut ceva bun și pentru sat. Proiectul a fost votat de toți consilierii locali, de ce nu săriți la gâtul lor, că doar sunt vecinii voștri! Era mai bine să stăm în mocirlă!? De criticat, preot, primar etc nu vă întrece nimeni. Aveți răbdare să se finalizeze lucrarea. Cert este că ați avut trotuar din dale și șanț, însă le-ați ,, distrus” și acum vă plângeți!

  • Pentru”Un băiat din sat”. Dacă te-ar tine inteligentă ai fi anticipat ca acele dale de care tot te scarpini ar fi fost acoperite cu pământ.In noul proiect nu este prevăzut trotuar.Cu acele dale ne vom improviza rigola.Nu le= a furat nimeni.Asta ca sa dormi tu liniștit.

 • Tot menționați că se face bine și nu suntem mulțumiți pentru acest lucru, stăm cu mâinile pe gard și stăm cu fundurile pe scaune pe Facebook toată ziua, dar ați avut vreodată inițiativa să utilizați cele câteva celule care funcționează din creierele voastre? Am avut șanțuri și poduri, dar au fost distruse și acum nici măcar atât nu se poate face. În calitate de cetățean care respectă legea și plătește impozit la stat, mă aștept măcar să fiu respectat suficient de mult pentru a avea privilegiul banal de a-mi putea părăsi propria locuință, fără a fi nevoit să mă înglodesc sau să mă prăfuiesc, și să pot avea mașina mea în curtea mea, fără a strica câte ceva la ea de fiecare dată când intru sau ies din curte.

  • Sunt așteptat să-mi câștig salariul doar ca să stau nemișcat și să hrănesc porcii care stăpânesc această țară, banii mei greu câștigați? doar pentru a fi discriminat și profilat ca un nemulțumit fără un motiv concret? Sincer, îmi este rușine să fac parte din această comunitate și din această țară. Ori de câte ori conversez cu oameni din diferite țări și se întreabă din ce țară sunt, tot ce pot gândi este căt de rușine îmi este că sunt român, pentru că următoarele întrebări pe care le vor pune aceste persoane nu ar trebui să fie puse deloc. „Ești hoț?” „Ești țigan?” „Ești sărac?”.

   • Dar aceste întrebări se pun oricum, deoarece această țară este plina de oameni dezgustători și este controlată de niște porci fără minte și fără pic de patriotism, care nu știu altceva decât lăcomie și cum să-și umple și mai mult buzunarele deja debordante pentru propriul beneficiu egoist, cu bani furați și pensii speciale, pentru că ei sunt „speciali”, în timp ce unii dintre cetățenii lor nu au nici măcar acces la electricitate sau apă curată. Nu compar pe nimeni cu el, dar, fie Hitler cum a fost el și fie el considerat unul dintre cei mai răi oameni care au trăit vreodată dar cel puțin lui i-a păsat de Germania.

    • În ceea ce privesc șanțurile noastre, le-am păstrat în buna stare și le-am curățat de gunoaiele pe care alții le aruncau în ele fără a ne plânge, chiar dacă nu erau proprietatea noastră sau problema noastră, am avut poduri și am avut grijă să le păstrăm cum se cuvine, iar în ceea ce privește trotuarul, de ce spuneți că am avut trotuar? Capetele nici măcar nu se conectau, dacă ar fi fost să mergi până într-un capăt, ai fi căzut într-o gârlă, și dacă ai fi mers pânâ în celalalt capăt, ar fi trebuit să sari peste un șanț, pavelele au peste 60 de ani vechime, câteva din ele erau rupte și peste trei sferturi erau pe jumătate astupate în pământ.

     • După ploaie era mai bine să mergi prin bălțile din stradă, pentru că puteai aluneca pe ele dacă nu erai suficient de atent, deoarece erau acoperite de glod și ori de câte ori ploua erau bălți peste tot, și nu mai spuneți că este vina noastră, deoarece nu este treaba noastră să menținen pavelele și șanțurile în stare buna și să le curățăm, nu ne aparțin nouă de drept, ci primăriei și trotuarul este considerat public și ar trebui să fie preocuparea primăriei, plătim impozite pentru a nu fi treaba noastră dar bineînțeles că nu s-a făcut așa și acum încercați să aruncăti vina asupra noastră, afirmând că suntem nemulțumiți fără un motiv clar și leneși, cănd noi defapt ne muncim fundurile pentru a ne putea permite o viață decentă, doar ca să băgăm banii pe care îi avem în garduri, poduri și șanțuri, când nu ar trebui să fim nevoiți în primul loc.

     • Nu sunt avocat, dar sunt sigur că defăimarea este ilegală în această țară și sunt 100% sigur că este ilegală în țări precum Germania, Anglia sau SUA. Și vă puteți da seama că în ​​țări ca acestea, chestii de acest fel sunt complet inacceptabile? Nu veți vedea niciodată acest tip de lucrăre rutieră în Germania spre exemplu și dacă ați vedea asta vreodată înseamnă că oricine a făcut acea treabă de ;mă scuzați; rahat, a primit o amendă destul de mare dar înteleg că țara noastră nu se poate compara cu o țară precum Germania, dar de ce?

     • Vă voi spune eu de ce, pentru că aproximativ toată lumea de la înaltime este coruptă și orice om bun care ajunge în vârf este tras în jos de idioții lacomi care au dreptul să „conducă” țara asta, în niciun caz făcănd vreo hotărâre bună sau vreun lucru bun pentru populație, ci doar știu să o otrăvească cu proiecte neterminate și creșterea salariilor și a pensiilor cu 5%, apoi reducerea acestora cu 10%, jumătate de lună mai târziu și creșterea prețurilor, susținând că au facut un lucru bun când de fapt tot ce știu să facă este să sugă la viețile noastre ca niște lipitori.

     • Sunt batrâni care au pensii de câteva sute de lei pe lună, de unde să-și permită poduri? Spuneți-mi, cine va plăti pentru munca pe care o fac vecinii mei, de vreme ce trebuie să-și refacă gardul, deoarece apa ar inunda curtea dacă nu fac acest lucru? Ei vor plăti! Și ar fi trebuit să fie în concediu și să petreacă timp cu familia, dar în schimb trebuie să se ocupe de treaba pe care trebuie să o facă primăria, și cine va plăti pentru podurile și șanțurile pe care trebuie să le amenajăm noi înșine? Noi! De ce? Pentru că nu am fost incluși în așa-numitul „proiect”, care nici măcar nu a fost făcut corect și deoarece, chiar dacă ne plătim impozitele, suntem cu toții insultați prin lipsă de respect și calomnie, pentru că noua nu ne este frică să vorbim că suntem tratați cu discriminare.

     • Rușine acelor oameni care încearcă să ne calomnieze și sa pună vina asupra noastră și rușine tuturor celor care ne fură banii și au îndrăzneala să pretindă că tot ceea ce facem este de fapt că nu facem nimic toată ziua, rușine!

Adauga un comentariu