Actualitate

Imagini de groaza. Iata ce a aparut dintr-o canalizare din centrul Iasului. Muncitorii au ramas inmarmuriti – FOTO

Publicat: 25 iul. 2018

@ Situatie incredibila intalnita tocmai intr-o zona centrala a municipiului Iasi @ Mai multi muncitori au dat intr-o canalizare din zona centrala a orasului de imagini de groaza, la care nu s-au asteptat vreodata @ Pana si sefii din Palatul Roznovanu au luat foc dupa ce au vazut ce s-a intamplat  

Precipitatiile abundente din ultima vreme au transformat municipiul Iasi intr-un adevarat lac de acumulare. Sefii administratiei iesene au aratat ca mai multe canalizari din oras au ajuns sa fie infundate si din cauza unor constructori care au deversat tot felul de lucrari in subteran.

De altfel, recent, echipele municipalitatii si cele ale ApaVital SA au scos dintr-un canal din zona strazii Sf. Lazar moloz si namol. In aceste conditii, sefii din Palatul Roznovanu au aratat ca aceste lucruri au facut ca si sistemul de canalizare sa aiba de suferit. In plus, primarul Mihai Chirica a atras atentia cu privire la necesitatea întretinerii sistemului de canalizare din municipiu.

Echipaje ale Politiei Locale, Salubris SA si Citadin SA au participat miercuri, 25 iulie, alaturi de cele ale ApaVital SA, cea care gestioneaza reteaua de apa si canalizare, la o operatiune de desfundare si decolmatare a canalizarii din zona strazii Sf. Lazar. In perioada urmatoare, astfel de actiuni vor continua si in alte zone din oras.

Citeste si: UPDATE – Canalizarile din oras nu mai fac fata! Inundatii pe mai multe strazi din Iasi – FOTO, LIVE VIDEO

"Nu mi se pare în regula ca o canalizare sa nu mai functioneze în conditiile în care nu s-a întâmplat nimic diferit fata de alte dati. Nu ne-am mutat nici la tropice, nu ne-am mutat nici la Polul Nord, nu am iesit din statistica nationala sau mondiala, prin urmare, ar fi trebuit sa functioneze cam la fel. Dintr-o canalizare din zona Sfântul Lazar, care la ultimele ploi a fost inundata, am scos namol si chiar blocuri mari de beton. Nu s-a modificat clima atât de mult, din pacate a crescut nesimtirea foarte mult. Nu este vina colegilor de la ApaVital SA, în zona au fost lucrari facute de-a lungul timpului. Sunt convins ca mai sunt si alte zone din municipiu în aceeasi situatie. Actiunea va continua si în alte zone, mai ales în zonele joase, unde se acumuleaza cantitati mari de apa", a anuntat primarul Mihai Chirica.

Totul a iesit la iveala dupa ce in decursul lunii trecute o serie de precipitatii abundente au facut ca strazile din municipiu sa fie inundate complet. De altfel, strada Sf. Lazar a fost complet acoperita de ape in doua randuri in luna iunie, sistemul de canalizare nereusind sa capteze toata cantitatea de precipitatii care s-a abatut asupra orasului.

Pentru ca strazile erau inundate complet, traficul rutier a fost dat peste cap, iar ambuteiajele au aparut peste tot. Abia dupa cateva ore, cand apele s-au retras, situatia a revenit la normal. Acum insa, se pare ca s-a gasit si o parte a problemei. Asta nu inseamna ca sistemul de canalizare este unul perfect si ca la urmatoarea rupere de nori, in Iasi se va circula ca in palma.

Comentarii
 • Pai domnul Primar ar trebui sa monitorizeze si cum fac curatenie „tuciurii” de la salubris ca duc gunoiul, de pe strazile care le matura, cu maturoiul exact in gratarele canalizarii stradale.
  In loc sa faca Salubrisul investitii in camioane si alte prostii sa cumpere masni de maturat strazile si trotuarele din Iasi ca unele nu sunt maturate cu anii dar bani populatiei iau.

  • sunt si nu sunt deacord cu tine….pina la primar ,,tuciurii” de care vorbesti au sefi de echipa ,au directori si alti sefi si sefuti cu salari babane care nu fac mai nimic ca sunt in domeniu’ adica ,,taie frunze la cainii”…..primarul trebuie doar sa-i arda la buzunar ca nu-si fac treaba, doar asa poate se vor pune pe treaba.

   • Nu am acuzat Primarul ca astia nu-si fac meseria ca lumea, eu am vrut sa spun ca le da prea mare incredere directorilor din serviciile subordonate primariei si-i crede pe cuvant dar ar trebui sa-i controleze ca mai toti sunt de pe vremea lui Nichita si ala nu i-a pus pe criterii de competenta ci pe gradul de obiedienta fata de el.
    Ce sefi de echipa, ce echipe care matura.
    Unii din sefii de echipa i-am vazut beti inca de pe la ora 10 si nu odata ci de mai multe ori, iar de maturat vezi 5-6 persoane care sunt dotati cu maturoaie ca-n 1950 si 3 tomberoane pe roti si care matura „chipurile” un cartier.
    Asta nu este curatenie intr-un oras civilizat, de asta trebuie sa-i intrebe de sanatate pe directorii din subordine.

 • salubrisul este o sc cu actionari persoane fizice, iar primaria are fff putine actiuni (acum probabil sub 1%). primaria le comanda servicii, le plateste, iar ei isi subcontracteaza lucrarile pe alte firme pe care le controleaza! prin hot CL suntem obligati sa-i intretinem! unde este concurenta? cine le controleaza preturile pe care le practica in interiorul grupului de firme?

Adauga un comentariu