Eveniment-Social

Imagini de groaza! Un loc de poveste din Iasi, transformat in groapa de gunoi – FOTO

Publicat: 14 apr. 2013

@ Atat de multe deseuri s-au adunat in zona Ticaului, incat acestea au inceput sa modifice relieful @ O rapa a fost transformata in platou de cantitatile impresionante de moloz si resturi vegetale aruncate

Cartierul Ticau, renumit prin faptul ca acolo se afla bojdeuca lui Ion Creanga, a ajuns dintr-un loc de poveste o varsatoare publica. Pentru dreptul de a locui langa varsatoare, sute de ieseni sunt impozitati cu bani grei, zona fiind considerata una ultracentala. Din cauza faptului ca se afla la cateva minute de parcul Copou, Ticaul este considerat Zona 0. Un inconjur al Ticaului, pe traseul Sararie – strada Poligonului – strada Simion Barnutiu scoate la iveala un peisaj dezolant. Mormane de gunoaie au pus stapanire pe spatiul verde, padurea fiind invadata de dale de cavou, moloz sau peturi. Arsenalul de deseuri pe care „civilizatia” le-a imprastiat de-a lungul strazii Simion Barnutiu au ajuns sa modifice relieful in zona. Dealul impadurit de pe marginea strazii are pe doar cateva sute de metri trei varsatori unde se depoziteaza resturi vegetale, moloz si cauciucuri. Chiar sub un indicator care interzice depozitarea gunoiului, sub amenintarea amenzii, deseurile depozitate au transformt o vale intr-un platou de cateva sute de metri patrati. Coautori ai dezastrului sunt, sustin locuitorii din zona, inclusiv angajatii municipalitatii.

„In vara si in toamna trecuta am vazut cu ochii mei masini de la primarie care aduceau aici crengi si frunze si ce mai strangeau ei de prin oras. Cu ochii mei am vazut in toamna camionul cu numarul IS 11 SAL, al Salubrisului, care a venit aici si a rasturnat o remorca de gunoi ca la varsatoare. Au adus aici mizeria de prin cimitire, bucati de dale, coroane funerare. Coroanele nu le tine nimeni acasa deci au fost aduse din cimitire, dupa ce s-a facut curatenie. Am vazut aici inclusiv fise de magazie de la DSPM (fosta Directie de Servicii Publice Municipale – n.r.). Asemenea lucruri nu au cum sa ajunga aici, decat aduse de cei de la Primarie. Mormanele astea de frunzar aduse in toamna sunt aduse din parcuri, de pe Copou. Daca oamenii vad ca vin cei de la Primarie cu camionul sa arunce gunoi langa panoul care interzice acest lucru, iau exemplul si-l urmeaza. Acum nu spun ca au directiva soferii de la Salubris sa extinda platoul de aici ca sa-si faca vreunul casa, dar poate ca sa economiseasca din combustibil mai scurteaza drumul pana la groapa de gunoi si arunca pe unde apuca „, a declarat revoltat un locatar de pe strada Simion Barnutiu.

Cartierul exista doar la alegeri

Locatarii din Ticau au fost uitati de administratia locala de ani buni, fiind reperati pe harta Iasului doar in campaniile electorale. Versantul care sta sa alunece peste bojdeuca lui Ion Creanga a primit finantare pentru consolidare abia in acest an, dupa ce in zona si-a ridicat o vila un consilier local PSD. „Nu ne aude nimeni. Nici strada nu o fac, nici gunoaiele nu le iau de aici. Primaria e interesata doar de zona centrala. De la bojdeuca spre strada Poligonului e jale. In campanie au venit, ne-au dat pliante, ne-au chemat la dezbateri si cam atat. Suntem ai nimanui, traim ca la tara si platim taxe de oras”, a declarat o localnica din zona Ticau. Nici reprezentantii municipalitatii si nici Ioan Apostol, directorul Salubris, nu s-au obosit ieri sa raspunda la telefoane, in ciuda apelurilor repetate ale reporterilor BUNA ZIUA IASI.

Comentarii
 • ce face politistul anului 2012 doarme in masina .sunt curios ,nu da amenda la astia cu gunoiul,sau se milogeste la ei sa faca curat.chiar nu raspunde nimeni de zona ticau.nu vede nimeni ? trebuie sa filmeza b…..

 • Din pacate toate padurile din zona Iasiului arata la fel, chiar si noua zona de agrement Ciric este impanzita de saci cu pamparsi folositi, resturi de materiale de constructii, peturi si doze de bere.

 • F.u.t.u.-v.a.-n gura de j.e.g.o.s.i. care aruncati gunoaiele pe unde va taie capul si asteptati ca cineva sa vina sa vi-l ia.
  Asta este imaginea natiei romane !!

 • site de pdlisti prosti nu mai inventati psdisti care isi fac vile pe acolo si nu mai dati vina pe primarie. de vina pentru toate astea sunt iesenii, nu primaria. nu e datoria primariei sa invete lumea sa arunce gunoaiele la cosul de gunoi;)

 • Aici este locul unde se intilneste natura cu regulile ei si omul,vietuitorul,mamiferul, improprietarit gratuit cu o locuinta de capitalismul salbatic.

  • N-ar fi rau sa vedeti si pe malul lacului Chirita, cat sarg depun „sarmanii” romani la aruncat gunoiul ! Peste 75 % din ieseni beau apa de aici , iar in coada lacului se deverseaza apa din fosa septica in paraul ce se varsa in lac ! Imi pare rau ca nu am fotografiat scena !

  • Personal am gasit in gunoi chitante pe care le-am dus la garda de mediu . Daca initial firmele si-au recunoscut „opera” ulterior au contestat amenda si au castigat !
   Solutia e doar o modificare legislativa simpla ; oricine duce la primarie o fotografie clara cu individul(zii) sau masina(nile) ce arunca gunoi , sa primeasca pe loc 2500 lei , suma ce se va recupera (cel putin triplu !) de la „vedeta(ele)” din poza ! Japania a procedat intr-un mod asemanator si rezultatul e pe masura . O zi armonioasa

 • personal esti prost ce cauti tu in gunoi [cine esti]de unde stii ca au castigat o poza simpla dar o amenda e buna dai la hclmeul tau .cred ca esti chelbos .si benga boule. japonia fraiere si armonios sa fii tu ,fati treaba dacaesti de la garda.

Adauga un comentariu