Eveniment-Social

Imagini emotionante! Durere sfasietoare la inmormantarea eroilor SMURD. Omagii aduse pe ultimul drum – FOTO,VIDEO

Publicat: 06 iun. 2016

@ O multime de oameni au tinut sa aduca un ultim omagiu celor patru eroi SMURD care au murit dupa ce un elicopter s-a prabusit intr-o misiune in Republica Moldova @ Colegi, apropiati, dar si pacienti au varsat lacrimi de durere langa trupurile neinsufletite ale acestora @ Coordonatorul SMURD, Raed Arafat, si IPS Teofan au tinut sa aduca un ultim omagiu, la inmormantarea care s-a desfasurat in fata unui sobor impresionant de preoti @ Trupurile neinsufletite au fost conduse pe ultimul drum cu onoruri militare

Cei patru eroi care si-au pierdut viata dupa ce un elicopter SMURD s-a prabusit în Republica Moldova, în dupa-amiaza zilei de joi, 2 iunie, au fost condusi ieri pe ultimul drum. Slujba de inmormantare a avut loc la Biserica Sfântul Spiridon din Iasi, incepand cu ora 12:30, acolo unde o multime de oameni au tinut sa aduca un ultim omagiu celor cazuti la datorie. Lacrimile de durere ale apropiatilor si colegilor au curs in curtea Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, pentru cei care si-au pierdut viata in tragicul accident de elicopter din Republica Moldova, medicul Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu si pilotului comandor Doru Gavril.

Medicul a fost inmormantat la Cimitirul Buna Vestire, doi din membrii echipajului la Cimitirul Petru si Pavel, iar copilotul capitan comandor Voicu Socae a fost inmormantat in Bacau, localitatea sa de origine. Ieri, chiar in ziua inmormantarii, era ziua de nastere a baiatului de patru ani a medicului Mihaela Dumea.

Citeste si: Socant! Cine a trimis la moarte echipajul SMURD. Detalii cutremuratoare

Aici au fost prezenti colegii eroilor decedati, familiile lor, cunoscuti, prieteni, dar chiar si pacienti, toti dorind sa-si ia ramas bun de la salvatori. „Cu siguranta, cei care acum câteva zile si-au dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu stiau despre riscurile pe care le presupune misiunea lor. Erau pe deplin constienti ca activitatea lor nu era o meserie ca oricare alta si ca nu se pot salva vieti omenesti pe calea aerului fara a-si risca propria viata. Fapta lor curajoasa, punerea lor în slujba semenilor aflati în mare suferinta sau chiar în pericol de moarte îi îndreptateste sa fie numiti nu doar eroi, ci cu adevarat împlinitori ai celei mai înalte învataturi a Mântuitorului Iisus Hristos”, a spus Inalt Prea Sfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Onoruri militare, petale de flori si decorari post-mortem

Dupa slujba de inmormantare, care a durat aproape doua ore, in fata unui sobor impresionant de preoti, trupurile neinsufletite au fost transportate cu masini speciale din cadrul SMURD Iasi catre locurile de veci. Cortegiul a plecat de la Biserica Sfântul Spiridon din Iasi spre Cimitirul Petru si Pavel, cu zeci de coroane de flori, depuse pe marginile aleilor, pana la locurile de veci, pe distante de cateva sute de metri. Colegii celor trei eroi i-au intampinat pe ultimul drum cu lacrimi, omagii si respect pentru munca si faptele de eroism de care au dat dovada. Deasupra multimii a survolat un elicopter si doua avioane, care au imprastiat petale de flori deasupra multimii, asta in semn de omagiu pentru cele patru victime.

Dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a sustinut ca Executivul ii va ajuta in continuare pe membrii famiilor indurerate.

„Am reusit sa vorbesc cu familile si nu ii vom lasa singuri. O sa fim alaturi de ei. Vor fi mai multe modalitati de ajutor, stiu ca premierul a dat o dispozitie in acest sens. Toata lumea va asigura un sprijin de durata”, a spus Raed Arafat.
Reamintim ca, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare post-mortem a medicului Dumea Mihaela, a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel, a comandorului Gavril Ilie Doru si a capitan-comandorului Socae Constantin Voicu.loading...

Comentarii
  • Scriu informatii false si incorecte ca sa impresioneze. Era ziua fetitei lui Gabi…… Dumnezeu sa ii odihneasca!! O marr durere si o mare pierdere.

  • Nu stiu sa preia o informatie corecta si sa o dea publicului …. Bulversează lumea cu infomatii incorecte si incrucisate, se face confuzii intre oameni…. Nu puteți verifica o stire înainte de a o da in media? Ce fel de jurnalisti sunteti daca nu corectati o informatie înainte de a o mediatiza????

  • Nu stiu sa preia o informatie corecta si sa o dea publicului …. Bulversează lumea cu informatii incorecte si incrucisate, se fac confuzii intre oameni…. Nu puteți verifica o stire înainte de a o da in media? Ce fel de jurnalisti sunteti daca nu corectati o stire înainte de a o mediatiza????

Adauga un comentariu