Sport

Imagini FABULOASE! Sute de mii de costaricani au primit acasa nationala, la revenirea de la CM

Publicat: 10 iul. 2014

Costa Rica a fost una dintre cele mai frumoase surprize ale CM 2014, formatia pregatita de columbianul Jorge Luis Pinto fiind eliminata în sferturile de finala, la lovituri de departajare, de Olanda. Costaricanii au fost asteptati la întoarcerea acasa de 200.000 de oameni si primiti ca niste eroi. Selectionata micului stat din America Centrala a reusit sa iasa dintr-o grupa considerata „de foc”, cu trei foste campioane mondiale, Uruguay, Anglia si Italia. A eliminat Grecia la lovituri de departajare si apoi a fost eliminata de Olanda, dar n-a pierdut niciun meci tot turneul. Pe aeroportul din San Jose, la aterizarea aeronavei care i-a adus din Brazilia, capitanul Bryan Ruiz si portarul Keylor Navas au salutat multimea venita sa-i întâmpine din cabina pilotilor. Apoi, o platforma descoperita i-a purtat pe jucatori pe un traseu lung de 16 kilometri, între aeroportul din Alajuela si capitala San Jose.

Presedintele Republicii, Luis Guillermo Solis, i-a primit pe jucatori si staff-ul reprezentativei la aeroport si le-a transmis un mesaj de simpatie: „Dumneavoastra sunteti eroii Costa Ricai, pentru ca în fiecare minut ati pus suflet. Multumim pentru exemplu, multumim pentru golurile pe care le-ati marcat, multumim pentru golurile pe care le-ati parat si multumim ca ati dus tricolorul costarican pe cele mai mari culmi ale sportului mondial”.

La aeroport, jucatorii au dezvelit o placa comemorativa pe care au fost trecute numele tuturor fotbalistilor si oficialilor, pentru a aminti de participarea considerata triumfala a nationalei Ticos la Cupa Mondiala din Brazilia. Suporterii i-au ovationat pe fotbalisti si în centrul capitalei, San Jose, în parcul Las Sabanas, acolo unde acestia au scandat împreuna cu fanii.

Citeste si: Argentina – Olanda. Departajarile care au facut diferenta. Vezi scenele care au electrizat suporterii – VIDEO

Citeste si: CM 2014. Argentina – Olanda 4-2. Argentina s-a calificat in finala

Citeste si: CM 2014. Ce meciuri se joaca in weekend. Vezi programulloading...

Adauga un comentariu