Eveniment-Social

Imagini fabuloase! Un afacerist cunoscut detine doua palate chiar in Iasi – FOTO

Publicat: 20 iul. 2014

@ Vilele impresionante, prin dimensiuni, pe care acest om de afaceri le detine nu sunt considerate de arhitecti prea reusite din punct de vedere arhitectural
 
Multi oameni de afaceri din Iasi se plang ca le merge greu de cand cu criza, ca nu au bani, dar iata ca sunt si afaceristi care detin adevarate palate in zonele de lux din oras. Unul dintre aceste exemple este Vasile Macovei, patronul de la Granit, cel care are doua dintre cele mai mari vile din oras. Una in Nicolina, spre Ciurea, si una abia finalizata in Bucium. De-a dreptul impresionante prin dimensiuni, cele doua case arata mai mult a palate. Daca vila de pe soseaua Nicolina aduce mai mult a palat tiganesc, nici despre vila din Bucium specialistii nu au prea multe cuvinte de lauda.

Pentru o parere avizata, i-am cerut unuia din arhitectii cu care primaria colaboreaza sa precizeze pe baza catorva fotografii ce parere are despre cele doua imobile, impresionante, la o prima vedere, prin dimensiunile lor. Acesta considera ca vilele nu sunt modele de urmat ca aspect – cel putin la exterior. „Nu sunt cadiri deosebite niciuna dintre ele. Nu reprezinta un model neaparat de urmat, sunt lucruri care trebuiau tratate altfel”, a declarat Marian Jan Chirita, unul din arhitectii cu care colaboreaza constant municipalitatea.

Castelele din Ciurea si Bucium

Prima vila a afaceristului este amplasata in zona Ciurea si aduce aminte de Palatul Culturii – daca privim turnuletele de pe acoperisul verde. Terasele care inconjoara toate cele trei niveluri ale vilei aduc aminte insa mai degraba de stilul in care sunt construite casele tiganesti. Imobilul impresionant prin dimensiuni are in fata o fantana arteziana, proprietatea afaceristului fiind inconjurata de un gard din fier forjat. In Bucium, Vasile Macovei si-a construit un adevarat mastodont. Proprietatea pe care acesta si-a ridicat casa este uriasa, incercuita cu un gard de plasa metalica si plexiglas pe laterala, accesul realizandu-se printr-o poarta de fier forjat, continuata in partea de la drum cu un gard din acelasi material. Accesul pana la scarile vilei se face pe un trotuar de pavele care incepe de la poarta, acesta fiind strajuit de lampioane, dupa care, pe fiecare parte este plantat un sir de brazi argintii si trandafiri. Vila cu trei etaje, balcoane si coloane aduce intrucatva cu casele americane.

Omul de afaceri Vasile Macovei nu a detaliat daca-si permite sa intretina aceste case sau de unde a avut bani sa ridice doua palate in Iasi, dar a recunoscut ca si le-a construit in regie proprie. „Nu as avea prea multe sa va zic. Este vorba despre proprietati personale. Casa din Bucium e construita in regie proprie. Ca si cealalta, este rezultatul muncii mele. Sunt constructor de 40 de ani, am firma de constructii. Nu vreau sa ma laud, nu ma intereseaza foarte mult acest tip de vizibilitate. Nu am avut nevoie de un arhitect de nu stiu unde (pentru proiectul vilei din Bucium – n.r.), am destula experienta in domeniu. Mai multe nu am ce sa va spun”, a declarat afaceristul Vasile Macovei.

Comentarii
 • „Nu a detaliat daca …” Articol plin de invidie impotriva unui om de afaceri … Asa-i romanul pe care-l freaca grija altuia ! Ptr ziarist : Vezi daca ti-ai platit intretinerea la garsoniera si ciocu’ mic !

 • Bravo lor ! Daca muncesc si au , de ce nu ?… Respect !
  Invidiosilor , stiti ca „lenesii mor de drum lung si prostii de grija altuia” ? 🙂

 • Lasati invidia!Ar fi indicat sa cereti parerea domnului arhitect cu privire la integrarea altor cladiri in „peisajul arhitectural” …pana atunci il putem felicita pe acest om pentru realizarile sale, pentru modul in care isi gestioneaza afacerile, care sunt de succes pentru ca MUNCESTE! Respect!

 • acest domn ‘macovei’ a plasat ilegal forta de munca in strainatate si i-a pus pe amaratii de muncitori sa dea intai proba de lucru la el cate o luna sau chiar doua Si cum amaartii nu aveu incotro munceau ca sclavii la hot si multi dintre ei plecau acasa cu buzele umflate ca cica nu au trecut proba
  poate se gasesc dintre ei sa va dea date si banditul sa fie anchetat si arestat

  • Poate se gaseste cineva sa va invete sa vorbiti/scrieti corect, ca sa inteleaga cineva ce aveti de spus, poate atunci veti in masura sa faceti afirmatii gratuite.Nu aberati daca nu aveti probe! Afacerist corect precum acest domn mai rar, dar asa cum au spus si cei dinaintea mea invidia asta ne omoara.

  • se vede ca esti ,,amator,,iar stanescu este unul dintre numele care a facut neamul rominesc de ris!!!o zicala din batrini spune ,,cum rachita nu-i ca pomul,nici tiganul nu-i ca omul,,!asa ca…lasa invidia!eu il cunosc pe acest om si stiu ca nu a lucrat niciodata in strainatate si nici nu a plasat forta de munca inafara!,,mai ales la negru,, tu stii pe ce lume traiesti?!Acest om,din 1992 de cind are firma Granit,nu a intirziat plata salariilor niciodata!!!…stii cu se maninca aceasta?!

  • …Invidia…asta este!Acum,dupa ce am dobindit democratia,nu mai functioneaza zicala ,,sa moara capra vecinului,,ci…,,sa moara vecinul, pentru ca, sa-i ramina lui capra,,!

  • …a avut nu una ci chiar doua,iar una a donat-o la parohia de unde a copilarit!…dar se vede ca mai functioneaza zicala,,cinele moare de drum lung si prostul de grija altuia,,!

 • Voi sunteti ANORMALI! La Ciurea unde toti tiganii au turnulete vila se incadreaza perfect in peisaj, ce architect timpit poate afirma contrariul? Cat desre a doua este chiar draguta fata de celelate vile care au 12 linii drepte si se numesc pompos vile de lux. Orcum gusturile nu se discuta!

 • Gusturile nu, dar exista niste legi ale bunului simt educat, care confera armonie si distinctie. Se vede ca educatie nu e, ca urmare, aceste fatade creeaza discomfort si o stare de oboseala privirii. Oricum, e treaba lor, dar cate o poza de fiecare era suficient.

  • …tu ce gusturi ai?esti un mare critic de arta!!!ai auzit de cuvintul ARHITECTURA?Tu ai proiectat sau ai construit in viata ta macar un Wc cu doua cabime?dute si te cultiva,priveste mai atent formele arhitecturale,se ibina bine,dar de ,,dupa razboi multi viteji se arata,,!

 • N-am inteles ce a spus arhitectul.Si nu stiu daca e deontologic sa-si judece colegii.
  Felicitari proprietarului, pentru tot ce face!!

Adauga un comentariu