Actualitate

Imagini horror din cartierul bogatilor. Si-au cumparat case in zone de lux, iar acum sunt inconjurati de mizerie! Cine este vinovat!? VIDEO

Publicat: 25 iul. 2018
1

@ Modul accelerat in care s-a construit in Zona Metropolitana Iasi, fara ca infrastructura sa fie adaptata la noile cerinte, a provocat un adevarat haos printre locuitorii din zona @ Iesenii care au ales sa se mute in noile cartiere rezidentiale se confrunta acum cu problema poluarii provocate de dejectiile si scurgerile de ape uzate printre propriile locuinte @ Instalatiile si fosele septice improvizate sunt deja la capacitatea maxima, iar locuitorii din zona cer cat mai urgent interventia autoritatilor si a organelor abilitate pentru rezolvarea unei probleme care devine majora

Iesenii care au ales sa se mute in locuintele nou construite din Zona Metropolitana Iasi au ajuns acum sa regrete amarnic ca au platit preturi de lux pentru a trai in conditii de mizerie.

Ritmul accelerat in care s-a construit la marginea orasului, fara ca retelele de utilitati si infrastructura sa fie adaptate noilor conditii, a dus la un adevarat haos printre locuitorii din aceste zone, iar nemultumirea acestora este din ce in ce mai mare pe masura ce trece timpul, numarul vecinilor si al cladirilor fiind in continua crestere.

Iesenii care se afla in astfel de situatii au ajuns acum sa se planga de conditiile mizere in care au ajuns sa traiasca, deoarece inca nu a fost amenajat un sistem de canalizare public, iar majoritatea locuintelor au amenajate fose septice individuale, majoritatea improvizate si cu instalatii care cedeaza de la o zi la alta din cauza suprasolicitarii.

In aceasta situatie se afla si locuitorii din zona Valea Adanca, care atrag atentia autoritatilor si organelor abilitate asupra poluarii produse prin astfel de fose si instalatii improvizate, care desi se afla de domeniile publice, polueaza intreg mediul inconjurator, dar mai ales panza freatica. Oamenii au ajuns chiar sa faca campanii pe Facebook pentru ca autoritatile sa intervina in astfel de situatii.

"Ambitioasa dezvoltare imobiliara care a explodat în ultimii doi ani netinand cont de normele de mediu a dus la poluarea zonei Valea Adânca, comuna Miroslava, de la periferia Iasului. Blocurile cu multe etaje care nu sunt racordate la canalizare, pentru ca nu exista, cu fose care revarsa in iazul de la marginea Iasului, care nu demult era un colt de natura unde puteau copiii si parintii sa se recreeze vara, sa pescuiasca pescarii si sa fie admirate ratele salbatice, acum musteste de fecale si urina. Mirosul pestilential si imaginea dezolanta te duc cu gândul la inconstienta si aviditatea unor indivizi tenebrosi si fara scrupule de a se îmbogati rapid. Cei abilitati sa faca controale sunt oare retinuti în alta parte?", a spus Maria M., locuitoare din zona Valea Adanca.

Citeste si: Orasul Iasi, pus pe lista rusinii de Comisia Europeana. Iata la ce capitol se afla pe ultimul loc iesenii

Se solicita interventia autoritatilor pentru rezolvarea unei probleme majore

Astfel de situatii se intalnesc in mai toate zonele nou construite la marginea orasului, mai ales acolo unde nu exista inca retea de canalizare amenajata, iar asta pentru ca in urma cu 2-3 ani aceste locatii erau practic zone verzi si nelocuite in comune precum Aroneanu, Ciurea, Valea Lupului, Lunca Cetatuii etc.

Citeste si: Atentat la sanatatea publica! Metoda prin care autoritatile iesene pacalesc inspectorii Uniunii Europene: Masuratorile masluite care ascund un dezastru – FOTO

De precizat faptul ca, incepand din acest an, in urma modificarilor aduse Legii numarul 241 din 2006, a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, s-a introdus obligativitatea racordarii la sistemele publice de canalizare, existente sau nou înfiintate, a tuturor utilizatorilor (persoane fizice si juridice). Masura a fost luata deoarece apa uzata nedeversata în sistemul de canalizare are un impact negativ asupra mediului, contaminând aerul, solul si pânza freatica din zona, cu consecinte grave, ducând la îmbolnavirea populatiei. Totodata, centralizarea apelor uzate si curatarea acestora prin intermediul statiilor de epurare duc la un randament energetic mult mai economic decât întretinerea si curatarea bazinelor de stocare a apelor uzate.

Citeste si: EXPLOZIV! Veolia Energie, unul dintre cei mai mari poluatori ai Iasului: sefii din Primarie si corporatia franceza baga in spital iesenii – FOTO

În aceste conditii, ApaVital Iasi a facut in repetate randuri apeluri catre utilizatorii care nu sunt racordati la reteaua de canalizare sa initieze demersurile de executare a instalatiilor interioare, pentru conectarea la sistemul public de canalizare, în zonele în care acestea exista.

Conform legii, nerespectarea de catre utilizatori a obligatiilor prevazute prin Legea 241 din 2006 constituie contraventie si se sanctioneaza, de catre personalul împuternicit al Garzii Nationale de Mediu, cu amenda cuprinsa între 2.000 lei si 4.000 lei.

Comentarii
 • Opera smecherilor imobiliari (ei isi spun dezvoltatori). Au stricat tot orasul. Vai de capul celor care au cumparat de la ei.

 • De ce cei care au cumpârat nu dâ așa ziși dezvoltatori in judecatâ sâ le facâ toate racordurile la utilitâți , câ lea det saci de euroi ca fraieri și acuma cer ajutorul primâriei care nu a luat nici un leu de la ei . cind sau mutat sau cind a dat mormanul de bani nu a vâzut câ nu sint racordați, sau a dat bani ca fraieri —–

  • Domnu Mache, te intelegem ce te scremi sa scrii. Adevarul e ca au facut aia acolo dezvoltarea cam cum scrii dumneata in limba romaneasca. Asta este. Si da, ai dreptate, ghiolbanii se indatoreaza pe 20-30 de ani si cumpara de-a gata la pret mai mult decat dublu cat a costat constructia. Dupa 2-3 ani incep vaicarelile. Pe ROBOR il gasesti, pe dezvoltator nu.

 • Acesti numiti dezvoltatori se gandesc numai la profit cat mai mare ,la capitolul lucrari is varza!
  Locuintele sunt ca niste cutii de chibrite,asamblurile facute una langa alta(fereasca domnul de un incediu ca ard toate odata) drumurile de acces inguste ,utilitatile is vai de mama lor , parcari etc etc. O sa vedeti voi in 10 ani maxim ce inseamna voi trafic , o sa va trebuiasca drone sa ajungeti in oras si in oras aceeasi chestie lucrari peste lucrari dar infracstructura zero!!

 • Blocul asemanator cu turnul din Pisa?… construit pe teren de umplutura… cu canalizare ce lipseste… si dejectiile care se varsa mult mai usor in iaz… apa de la un puț probabil cu mormoloci! Ce iti poti dori mai mult dupa ce ai facut un credit pe 30 ani?? VIS

 • Prostia costa. Visul american executat romaneste. Oameni care si-au vandut 30 de ani din viata sa traiasca mai rau ca-n ’90. Dar „stau la casa”, ce plm. Boss.

  Stati sa vedeti cand o sa bage astia rovigneta de oras pentru outsideri. Sa vedeti atunci distractie cand o sa plateasca metropolitanii cateva milioane pe luna doar pentru a avea privilegiul de a sta 2 ore in trafic.

  • Tocmai, ca ei nu stau la casa. Stau la bloc, pe deal, in afara Iasului. Smecherul imobiliar le-a vandut un cotet pe post de apartament cu priveliste „splendida” si utilitati „in dezvoltare”. Ei s-au ars – foarte multi tineri printre ei, din pacate. Dar ceilalti ar trebui sa invete din greseala lor. O casa o cumperi odata in viata. Nu te arunca cu capul inainte dupa iluziile vandute de smecherii imobiliari. Viziteaza zona, inspecteaza apartamentul, ia cu tine un prieten constructor care stie la ce sa se uite si ce sa intrebe.

 • Ca.cat „cartierul bogaților și „zone de lux”!
  Adică, ați uitat că în jurul Iasului erau numai vii și livezi? Va sufocați la bloc, nu puteați trăi cu „prostimea”!
  Ha! Ha! Ha!
  Ați luat cam ceea ce ia PSD de o buna bucată de timp!

 • Toate blocurile construite de Vicol (proprietarul Peg) sunt cu fose septice. Aviz amatorilor de pe Tudor Neculai si din Valea Adanca.

Adauga un comentariu