Titlurile zilei

Imagini înfiorătoare cu rănile fetei călcată de tren. Pentru Larisa viața a luat o întorsătură radicală

Publicat: 22 apr. 2022
Imagini înfiorătoare cu rănile fetei călcată de tren. Pentru Larisa viața a luat o întorsătură radicală
Larisa, victima accidentului feroviar de la Bacău, are nevoie de ajutor

Au trecut aproape 3 luni de când Larisa a fost victima unui accident feroviar, la Bacău. Fata a fost călcată de tren, iar medicii ieșeni au reușit să o salveze, însă rănile încă nu s-au vindecat și are nevoie de ajutor. Familia nu mai face față cheltuielilor

Chiar la începutul acestui an, o copilă de 13 ani din Bacău a fost victima unui accident feroviar. Larisa a ajuns în stare extrem de gravă la spitalul din Iași, cu o fractură la picior. Medicii au reușit cu greu să îi salveze piciorul și să îl replanteze, însă minunea s-a produs. Totul a decurs foarte bine, Larisa a început să se simtă mai bine și după câteva săptămâni de spitalizare a putut să se întoarcă acasă, însă coșmarul nu s-a terminat aici. Fata a trebuit să vină la două zile la pansat și la control, fiind nevoită să facă naveta de la Bacău la Iași, mai bine de 250 de kilometri. Pentru familia Larisei costurile sunt prea mari și cu greu se mai descurcă să vină cu ea la Iași.

”Larisa se simte foarte bine acum, din punct de vedere medical, moral și-a mai revenit. Încă de atunci trebuie să venim la fiecare două zile la pansat. De aproape 3 luni… Drumul ne costă câte 200 de lei dus-întors, 3.000 de lei pe lună. Eu nu lucrez, stăm cu chirie și lucrează doar soțul meu. Nu ne mai ajung banii, ne descurcăm extrem de greu, dar Larisa are nevoie să vină la Iași. Recent a făcut și o semipareză la mână, iar cel mai probabil o să necesite operație. Nu am crezut vreodată că o să ajung zilele astea, dar am nevoi de ajutor”, a declarat Sorina Lișiță, mama fetei lovită de tren.

Piciorul zdrobit al fetei călcate de tren încă nu s-a vindecat

Medicii au reușit să îi replanteze piciorul, care a fost zdrobit în urma accidentului, și i-au oferit Larisei speranța că, după 6 luni de la intervenție, va putea merge din nou. Copila a suferit 4 intervenții chirurgicale până în prezent. Imaginile cu rănile sunt greu de privit. Încă de atunci, medicul Sidonia Susanu a precizat faptul că din punct de vedere estetic refacerea va fi grea sau chiar inexistentă.

”Din punct de vedere estetic nu există șanse de refacere de 100 la sută. Din punct de vedere motoriu, șansele sunt de până la 80 la sută ca pacienta să își revină. Este foarte important ca în procesul de vindecare fetița să urmeze tratamente kinetoterapeutice. Acestea au un rol esențial în recuperare, dar trebuie susținute cu rigurozitate cel puțin 6 luni de la momentul începerii procedurii. Funcția estetică va fi în permanență modificată, în procent de 75-80 la sută”, a spus Dr. Sidonia Susanu, șef secție Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași.

Accidentul a avut loc în luna ianuarie 2022

Amintim că marți, 25 ianuarie 2022, s-a produs un accident feroviar grav în gara Bacău. O fetiţă de 13 ani a fost lovită de o locomotivă care traversa calea ferată. Momentul cu un puternic impact emoţional a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Pe imagini se poate observa clar cum fetiţa, care se afla cu spatele, nu vede garnitura de tren şi traversează calea ferată fără a se asigura corespunzător.

Minora a fost grav rănită și a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic de Copii ”Sf. Maria” din Iaşi cu elicopterul SMURD. Fetiţa, în vârstă de 12 ani, a traversat calea ferată şi a fost accidentată grav. Aceasta a escaladat gardul despărţitor al celor două linii. La faţa locului, unde fata a fost lovită de tren la Bacău, s-au deplasat mai multe echipaje medicale şi poliţiştii. Contul în care se poate dona pentru Larisa este: RO97 BREL 0005 5153 9578 0100.
Adauga un comentariu