National

Imagini rare cu o haită de lupi surprinse în pădurile din Neamț – VIDEO

Publicat: 27 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imagini rare cu o haită de lupi surprinse în pădurile din Neamț - VIDEO
Haită de lupi surprinsă în pădurile din județul Neamț

Imagini rare cu o haită de lupi au fost surprinse în pădurile din judeţul Neamţ. Imaginile sunt rare pentru că animalul menţionat mai sus este un prădător extrem de discret. Lupul este rareori surprins în mediul lui natural, iar acest lucru face că imaginile prezentate de Romsilva să fie cu atât mai surprinzătoare.

Lupii au fost văzuţi în zonă sălbatică din Ocolul Silvic Tarcău şi au fost surprinse de profesorul Ștefan Ciotău. Pe imagini se văd 6 lupi.

Haită de lupi surprinsă de Romsilva în judeţul Neamţ

Haită de lupi surprinsă de Romsilva în judeţul Neamţ avea în componenţa 6 animale care erau plecate la vânat. Conform datelor oficiale prezentate de instituţie, în zona trăiesc în mediul lor natural peste 23 de lupi. De menţionat este faptul că în prezent, România, are una dintre cele mai mari populaţii de lup din Europa. Animalele poreclite sanitarii pădurii ataca în haită şi îşi dirijează viitoare prada în locuri în care victima îşi pierde mobilitate, ulterior ea fiind ucisă.

Porecla de sanitarii pădurii li se trage lupilor pentru rolul lor important în menţinerea echilibrului ecologic şi a unor sisteme sănătoase. Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi pentru a-şi căuta prada. Animalele care au simţuri foarte dezvoltate pot vâna şi ziua dar şi noaptea. Aceştia pot alerga cu o viteză de chiar 60 de kilometri pe oră pentru a vâna.

Lupii în mitologia romanescă

Lupul este prezent și în mitologia dacică. Astfel, steagul de război al dacilor era de fapt un fel de instrument de producere a sunetului cu ajutorul vântului, fiind modelarea unui cap de lup (cu trupul redus la minimum). Acest lup-dragon era emblematic la poporul războinic, căruia i se atribuia și practicarea licantropiei.

Și în vechea mitologie românească, lupul participa (în mod indirect) la viața oamenilor. La naștere, copiii slabi primeau numele de lup pentru a prelua din puterea acestora.

La noi, exista, în anumite zone, legende despre pricolici (oameni-lup), crezându-se ca în astfel de duhuri se transformau copiii care plângeau înainte de naştere.

Pe de altă parte, însă, de naştere tine şi o funcţie protectoare a acestui animal, deoarece atunci când un copil bolnav trebuie « aparat », se face o schimbare de nume, salvatoare, noul nume trebuind să fie Lupu, Lupa, Ursu, Ursa, Vidra etc., invocându-se, astfel, indirect, bunăvoinţa divină, prin numele animalului.

În istoria universală lupul capătă, în funcţie de regiuni, conotaţii diverse. Vorbim despre faptul că, conform milologiei romane, lupii stau la întemeierea Romei, iar în Egipt, Anubis era cel care conducea spiritele celor morţi în lumea de dincolo. În Grecia, de exemplu, una dintre ipostazele în care apărea Chronos, zeul timpului, era reprezentată de un lup.

Dacă în mare parte a regiunilor mondiale, lupul este înfăţişat ca o zeitate, ca un animal sacru, în Finlanda, lupul este detestat fiind considerat un simbol al distrugerii și dezolării.Pe de altă parte, în mitologia scandinavă, Fenrir și Sköll sunt lupi infernali, cu importante roluri în escatologie. De asemenea, zeul suprem Odin era însoțit de câinii săi de pază Geri și Freki, care de fapt erau lupi.

Adauga un comentariu