Actualitate

Imagini revoltatoare: Tone de fecale varsate sub ferestrele iesenilor – GALERIE FOTO

Publicat: 28 oct. 2016
@ Iesenii s-au revoltat, dupa ce o vidanja apartinand ApaVital a fost surprinsa in timp ce varsa o incarcatura urat mirositoare in apropierea raului Bahlui @ Oamenii au surprins momentul in care angajatii firmei de apa-canal descarcau vidanja la doar cativa pasi de ferestrele locatarilor si in apropierea unui parc de joaca pentru copii, acuzand muncitorii ApaVital ca au deversat resturi de fecale @ Reprezentantii companiei de apa-canal sustin ca oamenii nu ar trebui sa fie ingrijorati, deoarece este vorba despre lucrari de curatare a canalizarilor
 
Iesenii care locuiesc pe strada Sarmisegetusa, mai exact pe splai Bahlui in zona Alexandru cel Bun, stau de mai bine de doua zile intr-un miros insuportabil si acuza compania ApaVital ca a deversat resturi de fecale chiar sub ferestrele lor. Oamenii au surprins momentul cand, mai multi muncitori ai companiei de apa-canal varsau incarcatura unei vidanje intr-o gura mica de canal, aflata la doar cativa pasi de locuintele oamenilor si fata in fata cu un parc de joaca pentru copii. 
 
„Au descarcat vidanja chiar in gura de canal de langa parculetul de joaca. Erau mai multi muncitori, cu o masina de la ApaVital si au deversat ce au scos ei din fose în canalizarea de pe strada noastra. Mirosea ingrozitor de urat si mirosul inca se simte si acum, a doua zi. Se vede ca, canalizarea probabil s-a infudat, pentru ca balteste mizeria in ea. In mod normal, trebuiau sa descarce vidanja la statia de epurare sau intr-un loc special pentru asa ceva, dar nu sa deverseze sub geamurile noastre si sa stam in mirosul acesta ingrozitor”, a spus Marcel Giuraniuc, iesean ce locuieste pe strada Sarmisegetusa.
 
Concret, in ziua de 27 octombrie, in apropierea podului care leaga cartierul Cantemir de Alexandru cel Bun, la ora 13:50, masina cu numarul IS.07.LYL apartinand firmei Apavital a varsat incarcatura într-o canalizare de pe strada Sarmizegetusa. „Cand au descarcat, au lasat mizerie pe toata strada in urma lor si nu au curatat. A ramas un miros de fecale de nu stii ce sa faci ca sa scapi de el”, a povestit un alt locuitor din zona.
 
Ce spun reprezentantii ApaVital despre vidanja descarcata
 
Conducerea companiei ApaVital sustine ca vidanja respectiva nu deversa incarcaturi provenite din fose, ci o incarcatura rezultata in urma igienizarii gurilor de scrugere de pe strada Sarmisegetusa. Acestia au spus ca s-au efectuat lucrari de curatare a canalizarii in urma ploilor abundente din zilele trecute, iar de aici ar proveni si mirosul urat de care s-au plans locatarii din zona.
 
„ApaVital efectueaza de doua ori pe an actiuni de curatare a gurilor de scurgere ale canalizarii stradale. De obicei, aceste actiuni se fac dupa perioadele cu precipitatii mari, iar in cursul zilei de ieri (27 octombrie – n.r.), ca urmare a ploilor din zilele trecute, au fost curatate toate gurile de scurgere din strada Sarmisegetusa. Mizeria se scoate cu ajutorul lopetilor, iar apoi se spala cu apa curata si exista posibilitatea sa se fi incarcat si mizerie odata cu aceste manevre. Nu a fost vorba despre o deversare facuta dintr-o fosa, este posibil ca locuitorii din zona sa fi observat ca angajatii ApaVital lucreaza in zona si sa fie deranjati de miros„, au declarat reprezentantii ApaVital Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu