Actualitate

Imagini socante cu hotii care au spart bancomatul din Capitala – VIDEO

Publicat: 22 mai 2019
1

Hotii care au aruncat in aer luni dimineata un bancomat de pe Bulevardul Theodor Pallady din Bucuresti au sustras circa 350.000 de lei. Politia Capitalei a facut publice inregistrari video de pe camerele de supraveghere cu hotii care spargeau bancomatul.
Potrivit Centrului de Informare si Relatii Publice al Politiei Romane, primul caz de acest gen, in Romania, s-a inregistrat in luna octombrie 2018, iar de atunci si pana in prezent, la nivel national au fost inregistrate, in total, 6 cazuri de distrugere si tentativa de furt calificat si 3 cazuri de distrugere si furt calificat. Acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, unde au fost comise fapte de acest gen, in ultimii ani.

Au aruncat in aer un bancomat, dar au avut o mare surpriza

Din datele existente, a reiesit faptul ca, in comiterea unor astfel de infractiuni in statele europene sunt implicati si cetateni romani, intrucat autoritatile din aceste state au probat activitatea infractionala a unor grupuri de romani (ex. Austria si Spania).

In cazurile inregistrate in Romania, politistii desfasoara cercetari, in cadrul unor dosare penale, sub supravegherea procurorilor de caz si cu sprijinul specialistilor din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane.
De asemenea, in instrumentarea cazurilor, se coopereaza, la nivel european, cu Europol si au avut loc mai multe intalniri de lucru cu autoritatile din Spania, Italia, Franta, Germania si Austria, in cadrul carora s-a realizat un schimb de bune practici.
In cadrul activitatilor desfasurate pentru documentarea cazurilor din Timis (distrugere si tentativa de furt) si Arad (distrugere si furt), a fost probata activitatea infractionala a unei grupari infractionale, iar membrii acestei grupari au fost deja retinuti si ulterior arestati preventiv, iar la acest moment sunt trimisi in judecata. Totodata, din cercetari s-a stabilit ca sunt mai multe grupuri infractionale care au comis aceste fapte, iar la acest moment, se desfasoara activitati pentru documentarea activitatii infractionale a acestora.
In urma verificarilor efectuate, nu a rezultat folosirea substantei cunoscute cu denumirea de TATP (Triacetona-Triperoxid) – "Mama lui Satan" in cazurile inregistrate in Romania.

Adauga un comentariu