Actualitate

Imagini SOCANTE in Iasi! O educatoare pune dinti satenilor dintr-o comuna ieseana. Totul se petrece in ascuns

Publicat: 18 feb. 2016

@ Cabinetul este amenajat la poarta locuintei educatoarei @ Pacientii spun ca educatoarea vine numai dupa-amiaza la cabinet @ Pe oricine intrebi in sat de cabinetul stomatologic, toti te trimit la casa educatoarei

Tot satul stie ca in casa educatoarei de la gradinita functioneaza un cabinet stomatologic. Inca de la intrarea in satul Rusenii Vechi din comuna ieseana Holboca, oamenii stiu de existenta cabinetului. Satenii iti atrag atentia ca doamna doctor vine numai dupa-amiaza la cabinet, pentru ca dimineata se duce la gradinita.

„Mergeti tot inainte, pana la scoala, si cabinetul este chiar in spate. Doamna Mihaela este educatoare, o gasiti la gradinita acum. Cabinetu-i deschis dupa-amiaza. Merge lumea si nu am auzit sa aiba probleme”, a spus una dintre femeile din sat. Dupa ce am sunat insistent la usa cabinetului stomatologic amenajat la poarta, intr-un fel de garaj, a iesit vecina care locuieste perete in perete cu casa educatoarei Mihaela Radu.

„Nu este nimeni acasa. Mergeti la gradinita ca domna doctor este acolo. Cabinetul ii deschis dupa masa, cand vine de la gradinita. Doamna doctor este si educatoare. Aseara (miercuri, 17 februarie – n.r.) a fost un barbat din sat la dumneaei la cabinet. Vin oamenii, dar nu stiu cat costa. Ea locuieste tot aici”, a spus vecina medicului stomatolog. Printre jaluzelele trase se putea vedea ca doamna educatoare are un cabinetul bine dotat.

Medicul jura ca nu face activitate medicala

Mihaela Radu se jura ca satenii spun numai minciuni si cabinetul inca nu este deschis. Sa aiba vreun interes oamenii din sat si sa minta ca merg la cabinetul stomatologic al educatoarei? Niciunul dintre satenii care au stat de vorba cu reporterii cotidianului BUNA ZIUA Iasi nu au manifestat vreun impuls de rautate impotriva medicului stomatolog Radu. Dimpotriva, acestia sunt multumiti ca aceasta si-a deschis cabinetul chiar in satul Rusenii Vechi si nu trebuie sa se mai deplaseze in Holboca unde exista alte doua cabinete.

„Normal ca oamenii stiut de cabinet pentru ca il amenajez de catva timp. Am facut credit sa iau aparatura care exista in cabinet. Am absolvit universitatea in anul 2012 si inca sunt in desfasurare cu actele. Am facut medicina dentara din pasiune si o perioada am lucrat si la universitate. Nu este adevarat ca am activitate la cabinet. Cum se numesc oamenii care au spus ca vin la mine la cabinet?  Momentan nu lucrez. Abia am depus actele la Colegiul Medicilor Dentisti Iasi pentru avizare. Nu stiu cand o sa obtin avizul. Cabinetul urmeaza sa il deschid cand o sa am toate avizele. Cred ca stiu cine v-a spus. Eu, deocamdata, sunt educatoare. Cand o sa deschid cabinetul o sa adaptez preturile in functie de zona”, a declarat educatoarea Mihaela Radu, medic stomatolog.

Functionarea fara aviz a unui cabinet medical atrage sanctiuni dure, deoarece reprezinta un atentat la sanatatea populatiei. Anual, Directia de Sanatate Publica Iasi aplica un numar mare de sanctiuni contraventionale medicilor stomatologi pentru sterilizare necorespunzatoare, conditii de igiena precare.

Adauga un comentariu