Actualitate

Imagini socante la marginea Iasului. O familie a trait spaima vietii – FOTO

Publicat: 17 aug. 2015

Momente de groaza pentru un iesean ce a ridicat o casa la marginea municipiului Iasi. Ploaia torentiala care s-a abatut asupra orasului ieri dimineata i-a distrus agoniseala de o viata. Omul are in apropiere de rondul ce duce spre Complexul Era o locuinta la parterul careia functioneaza si un magazin de furaje, insa apa care s-a scurs din zona pasajului a intrat cu totul in curtea sa. In disperare de cauza, Constantin Mocanu a apelat la angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru a rezolva problema. Barbatul a sunat si la autoritatile locale din Iasi si Valea Lupului, locuinta acestuia fiind la hotarul dintre cele doua localitati. Numai ca niciuna din primarii nu a luat vreo masura, iar barbatul a fost nevoit sa se descurce singur.

„Apa are aproape 50 de centimetri in zona. La fiecare ploaie noi suntem inundati. Am sunat si la pompieri, la Primaria Iasi, la Primaria Valea Lupului, la Garda de Mediu. Nici nu mai stiu cu cine sa mai vorbesc. Aici se inunda frecvent din cauza podului inundat. Podul este colmatat, dar nu s-a rezolvat nimic. Vina o poarta primariile de la Iasi, Valea Lupului, Era Park care si-au luat angajamentul sa rezolve problema podului, dar si cei de la Drumuri si Poduri. Ne-am saturat sa mai facem reclamatii”, a mentionat Constantin Mocanu.

Si asta nu a fost tot. Ploaia de ieri a inundat si subsolul unui bloc din zona Dancu, comuna Holboca. Oamenii au apelat la primarie pentru a scoate apa care s-a infiltrat in imobil. Din fericire, situatia s-a rezolvat in cele din urma. „Am avut probleme la parterul unui bloc care s-a inundat. Problema nu este noua, ci ne-am mai confruntat cu situatii asemanatoare. Ea vine de la canalizarea ce se afla sub nivelul raului Bahlui. In conditii normale evacuarea apei se face prin pompare, lucru pe care l-am si realizat. Am intervenit cu motopompa primariei, iar acum tinem situatia sub control. Pompele functioneaza in continuare”, a spus Grigore Dura, viceprimarul comunei Holboca. Si cei de la Primaria Iasi au mentionat ca in cazul in care sunt solicitari, echipele municipalitatii pot interveni. „In cazul in care apa are un nivel ridicat pe strada, acest lucru se datoreaza infundarii canalizarii, iar aici ar trebui sa intervina echipele de la ApaVital. Daca se produc totusi inundatii in scarile de bloc, cetatenii trebuie sa sune la 112, la fata locului urmand a se deplasa echipele ISU, care, cu ajutorul motopompelor, vor evacua apa din bloc”, au mentionat reprezentantii Primariei Iasi.

Adauga un comentariu