Actualitate

Imagini SPECTACULOASE! Cum ar putea arata IASUL daca ideile unui grup de studenti ar fi puse in APLICARE in conceperea ansamblurilor de locuinte – GALERIE FOTO

Publicat: 27 iul. 2018

@ Daca ideile acestor tineri ar fi puse in practica, Iasul s-ar transforma intr-o maniera SENZATIONALA@ Totul este legat de ideile studentilor arhitecti de la Universitatea Tehnica – TUIASI "Gheorghe Asachi" din Iasi @ Ei au gasit solutii privind metode ingenioase de concepere a ansamblurilor de locuinte

Studentii arhitecti de la Universitatea Tehnica (TUIASI) "Gheorghe Asachi" din Iasi, premiantii unui concurs privind metode ingenioase de concepere a ansamblurilor de locuinte.

Astfel, doua echipe formate din patru tineri aflati în anul al II-lea, de la Facultatea de Arhitectura "G. M. Cantacuzino" a Universitatii Tehnice, s-au numarat printre câstigatorii Concursului Anual al Studentilor Arhitecti CASA.

Citeste si: PERFORMANTE internationale, RECORD, pentru studentii unei mari universitati din Iasi

Concursul este organizat de catre studenti pentru tinerii arhitecti din anul al II-lea de studiu, în fiecare an având loc într-un alt oras. Anul acesta a fost rândul TUIASI sa fie gazda acestei competitii, tema fiind conceputa sub forma unui exercitiu de locuire împreuna.

Competitia a avut mai multe etape de urmat, pe data de 24 februarie a acestui an a fost prezentata studentilor tema concursului în cadrul evenimentului CASA Iasi 2018, participantii având timp sa îsi realizeze proiectele pâna la sfârsitul lunii iunie.

"Mai exact, studentii au trebuit sa proiecteze un ansamblu de sapte case pentru sapte tineri si sa îi faca sa locuiasca împreuna. De obicei, tema începe cu o poveste, de genul «sapte prieteni s-au hotarât sa locuiasca împreuna». Este frumos prin faptul ca este un concurs al studentilor organizat pentru studentii din anul al II-lea din toata tara, nu este o competitie între scoli, ci strict între studenti, iar participarea nu este obligatorie", a reliefat asist. dr. arh. Carmina Gheorghita, de la Departamentul Urbanism al Facultatii de Arhitectura de la TUIASI.

Citeste si: PERFORMANTA! EI SUNT cinci dintre studentii de AUR ai Universitatii Tehnice din Iasi – FOTO

Proiectele au fost jurizate în perioada 9 – 11 iulie, fiind selectate initial 20 de echipe finaliste, iar decernarea premiilor a avut loc pe 13 iulie la Facultatea de Arhitectura Iasi, unde au fost oferite sase distinctii – trei premii, doua mentiuni si un premiu special.

Astfel, din partea TUIASI, echipa formata din Simona Ciosnar si Ioana Zavate au obtinut premiul II, iar echipa formata din Ioana Antaluta si Bogdan Olariu au obtinut premiul special Velux. Acest premiu a fost oferit echipei care a respectat anumite cerinte în proiect, legate de iluminatul natural: sa acorde o atentie deosebita luminii naturale ce patrunde în interior prin acoperis, sa aiba spatii interioare care sa beneficieze de suficienta iluminare naturala si sa ofere senzatia de spatii luminoase, aerisite.

Citeste si: 22 de camere ingenios amenajate de studentii TUIASI au fost inscrise la concursul „Cea mai tare camera din «Tudor»” – FOTO

Premiul I a fost oferit echipei formate din Laura Radu si Valeriu Iacob, de la Facultatea de Conservare si Restaurare de Arhitectura Sibiu, care apartine de Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti, restul premiilor fiind oferite studentilor din Bucuresti si Cluj.

Conform organizatorilor, concursul le da studentilor sansa înca din 2010 "sa studieze si sa problematizeze locuirea, care de-a lungul vremii a evoluat de la locuinta individuala la locuirea în comunitate".

SURSA FOTO: www.tuiasi.ro

Adauga un comentariu