Actualitate

Imagini superbe din Gradina Botanica. Nu te-ai fi asteptat sa fie expuse asemenea plante – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 22 sept. 2016

Gradina Botanica Anastasie Fatu din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, organizeaza incepand de astazi, 23 septembrie 2016, ora 10:00 si pana duminica, 25 septembrie, ora 18:00, in cadrul Complexului de Sere al Gradinii, expozitia de ciuperci comestibile si toxice. Punctul de atractie al evenimentului vor fi cele peste 300 specii de ciuperci comestibile, toxice si otravitoare.

Citeste si:  Expozitie de ciuperci comestibile, toxice si otravitoare in Gradina Botanica Iasi

Acestea au fost stranse de doctoranzi ai Laboratorului de Cercetare a Fungilor de la Facultatea de Biologie a UAIC, din padurile de foioase si conifere localizate în împrejurimile municipiului Iasi, dar si din judetele Bacau, Neamt si Suceava. Vor putea fi admirate esantioane proaspete cu Amanita phalloides (buretele viperei), cea mai toxica specie din România, precum si numeroase alte specii cunoscute sau mai putin cunoscute, care surprind prin forme, dimensiuni, culori si importanta în stabilitatea si sanatatea ecosistemelor naturale.

Citeste si:  Expozitie inedita, weekendul acesta, in Gradina Botanica din Iasi – FOTO,VIDEO

Dincolo de toate acestea, in baza datelor oferite de specialisti, ciuperca alba sau buretele viperei cum se mai numeste în popor (expusa in cadrul acestei actiuni – n.r.), este considerata cea mai otravitoare ciuperca din tara noastra si, foarte probabil, din intreaga lume. Un singur burete de acest fel, daca ajunge sa fie mancat, este de ajuns pentru a ucide o intreaga familie. Speciile expuse vor fi insotite de diagnoze in care sunt explicate principalele caractere ce permit evitarea confuziilor intre ciupercile comestibile si toxice. Expozitia poate fi vizitata in Complexul de Sere, pretul de intrare fiind de cinci lei, iar pentru grupurile organizate de trei lei. Fotografiatul este liber.

Citeste si:  O noua expozitie la Gradina Botanica din Iasi

Citeste si:  Expozitia de azalee si camelii din Gradina Botanica, deschisa pana pe 2 martie

Adauga un comentariu