Actualitate

Imaginile te vor oripila! Aproape de centrul Iasului se intampla lucruri incredibile

Publicat: 26 iun. 2015

@ In apropierea centrului orasului se intampla lucruri incredibile @ Cateva familii au fost aduse la disperare de o situatie in care este implicata si Primaria Iasului @ De mai bine de zece ani nu s-a facut nimic pentru ca lucrurile sa intre in normal

Cateva familii care locuiesc la doi pasi de centrul orasului au ajuns sa-si blesteme zilele. Oamenii au ajuns la capatul rabdarii si nu mai trag vreo speranta ca lucrurile se vor rezolva. Situatia este de-a dreptul dramatica, asta pentru ca rezolvarile intarzie sa apara. Locuitorii acelei zone se confrunta cu o situatie pe cat de penibila, pe atat de hilara. Iar cei care ar trebui sa le apere interesele nu au miscat un deget pentru a-i ajuta. De mai bine de zece ani, acestia se lupta cu morile de vant, asta pentru ca la primarie nu-i baga nimeni in seama. Stradela Calarasi este una din putinele artere din oras, aflate la un pas de centru si care nu are nici pana la aceasta ora canalizare. Oamenii sunt nevoiti sa-si faca nevoile in curtea din spate si sa se spele la lighean ca la inceputul secolului trecut. In plus, sesizarile lor repetate catre primarie au ramas fara raspuns.

„Am inceput sa facem sesizari inca de prima data cand a candidat Gheorghe Nichita la primarie. Mie mi-au dat amenda de 5.000 lei pentru doi pereti ridicati, dar atunci cand i-am intrebat de canalizare au dat din umeri. Ma costa 12.000 lei sa o trag eu din banii mei, dar eu abia am 400 lei pensie. Nu suntem singurii in situatia asta, dar parca suntem cu totii tratati in bataie de joc. Au venit cei de la ApaVital, au facut masuratori si tot asa au si plecat. Stiti ce ni s-a spus cand am cerut explicatii? Ca ei nu pun canalizare si asfalteaza o strada pentru patru familii. De parca noi nu am locui in Iasi”, a spus Florin Vieru, unul din locatarii strazii cu pricina.

Platesc taxe de lux

Desi nu au canalizare si nici asfalt, oamenii platesc taxe ridicate la municipalitate. Terenul unde au fost construite casele nu apartine niciunei familii, ci direct primariei. Desi casele sunt in proprietatea lor, localnicii platesc chirie pe terenurile din jur. Familia lui Florin Vieru plateste circa 1.000 lei pe an, pentru 836 metri patrati, dar si impozitul pe casa de cateva sute de lei. Cu toate acestea, cand a venit vorba de canalizare lucrurile s-au schimbat radical. Practic, in cazul lor vina este aruncata de la Primarie la ApaVital SA si invers.

„Am facut grupul sanitar in curte. Eu nu mai vreau sa tot fac gropi pe aici pentru ca unde sap dau de panza freatica. In plus, este un vecin care si-a facut o vila si a construit o fantana. El ne-a reprosat ca apa i se infecteaza, dar nu avem ce sa facem”, a adaugat Florin Vieru. In schimb, reprezentantii primariei iesene au dat asigurari ca lucrurile se vor rezolva. „Pana nu se va face canalizarea nu putem moderniza complet strada. Ar insemna sa se distruga strada modernizata atunci cand se va monta canalizarea. Vom interveni cu lucrari de reparatii capitale”, a mentionat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi.loading...

Comentarii
  • Banii se baga-n biserici, sa-si largeasca trantorii de popi burdihanele, ca doar vin alegeri la anul. Fraierii sa plateasca taxe si impozite, ca si amantele astea costa nene, costa. Asfaltul si canalizarile nu-s pentru fraieri!!!

  • Vorbiti numai prostii si dati apa la moara la niste ingalati ( aia este curte de om gospodar? )
    Sunt sute de strazi in Iasi care nu au canalizare, dar nu sta nimeni cu buda in curte pentru ca au fose ( sau si astea trebuie sa le cumpere primaria ??) In ceea ce priveste impozitul toata lumea plateste impozit, nu numai locatarii de pe strada respectiva.In cazul lor impozitul pe care il platesc acum s-ar dubla daca ar avea canalizare si la fel si facturile la Apavital, atunci gospodarii de prin partea locului ar tipa ca n-au bani de facturi si tot Primaria ar fi vinovata.

    • Canalizarea e la 2m, doar ca familiile respective au fost ocolite. Iar pentru a beneficia si ei de canalizare trebuie sa plateasca 12.000lei. Daca era intr-un camp sau la o distanta mare, canalizarea, era o explicatie. Dar la 2m de canalizare nu prea exista explicatie. Vecinul are casa de om gospodar si tot nu are fosa. Vina este e primariei.

Adauga un comentariu