Magazin

Imbatranesti mai greu, daca ai grija de nepoti

Publicat: 22 feb. 2010
1

Persoanele in varsta care au grija de copii, stau de vorba cu ei si le citesc povesti, imbatranesc mai greu si reusesc chiar sa-si imbunatateasca performantele fizice si psihice.

Cercetatorii americani sustin ca pensionarii ce petrec timp cu copii, in cadrul unui program complementar de educare a copiilor cu dificultati de citire, din Statele Unite, imbatranesc mai greu si sunt mult mai in forma decat cei care se bucura in singuratate de vremea pensiei, potrivit HealthDay.

Oamenii de stiinta au observat ca voluntarii implicati in acest program isi imbunatatesc performantele psihice, reusind astfel sa-si pastreze pentru mai mult timp luciditatea si claritatea in gandire, fata de alti pensionari ce nu mai au nicio ocupatie.

Orele petrecute cu copii ii solicita pe voluntarii Experience Corps, companie ce le ofera copiilor cu diferite dificultati de citire sau de intelegere sansa sa beneficieze de sfaturile si experienta unui senior.

La fel ca orice bunic veritabil, batranii implicati in program sunt solicitati intelectual de toate intrebarile micutilor, iar trezitul de dimineata si rutina zilnica ii mentin in forma si din punct de vedere fizic.

Cercetatorii studiaza acum posibilitatea ca acest tip de activiate sa poata fi folosit in curand si in tratamentul bolii Alzhaimer.

Adauga un comentariu