International

Imbogatita de Facebook. Povestea femeii care ar putea ajunge cea mai bogata din lume datorita retelei de socializare

Publicat: 07 ian. 2012
1

Valoarea de piata a Facebook, inainte de listarea pe bursa, ar putea ajunge la aproximativ 100 de miliarde de dolari in urmatoarele luni. In aceste conditii, directoarea de operatiuni a retelei de socializare, Sheryl Sandberg, va deveni una dintre cele mai bogate femei din lume sau chiar cea mai bogata, care si-a facut singura averea si nu a mostenit-o, scrie Business Insider.

Sheryl Sandberg este cea mai cunoscuta figura de la Facebook, dupa cea a cofondatorului Mark Zuckerberg. Si daca Zuckerberg detine 24% din companie, surse din interior sustin ca pentru a atrage specialisti bine cotati, cofondatorii le-au promis o parte din firma.
 
Atunci cand Sandberg s-a alaturat echipei de la Facebook, alti doi “locotenenti” importanti au fost cooptati: Sean Parker si Owen Van Natta.
 
Cand Sandberg a fost angajata, in 2008, directorii erau recompensati cu 1% din comapanie, iar cei cu functie de vicepresedinte primeau de 5 ori mai mult.
 
Inainte de a veni la Facebook, Sandberg nu era o necunoacuta. Lucrase pentru Google, la departamentul de publicitate si alte companii incercasera sa o recruteze pentru functia de CEO.
 
 
Potrivit surselor citate de Business Insider, Sandberg ar fi putut primi la angajare cel mai probabil 1,25% din companie, ceea ce inseamna ca, la o valoare de 100 de miliarde de dolari, de care se apropie Facebook, directoarea de operatiuni ar “valora” in prezent 1,25 de miliarde de dolari. Daca, insa, si-a negociat mai mult, valoarea averii sale creste proportional cu procentul detinut.

Potrivit Forbes, mai multe femei de afaceri au averi peste 1,25 miliarde de dolari, dar majoritatea le-au mostenit. Abia pe locul 420 in topul revistei americane se regaseste Oprah Winfrey, care a facut singura o avere de 2,7 miliarde de dolari. In top se mai afla si scriitoarea britanica JK Rowling, cu o avere estimata de 1 miliard de dolari.
 
In functie de procentul pe care il detine la Facebook, Sandberg se numara printre ele sau ar putea fi cea mai bogata femeie care si-a facut singura averea.

sursa:incont.ro

Comentarii
  • Valoarea facebook-ului e ca o bula se sapun…. In orice moment poate sa valoreze mai nimic….. Valoarea site-ului este data de cat sunt dispusi sa dea unii care n-au ce face cu banii celor de la facebook, ca sa detina proprietatea a ceva virtual… Oricum, in scurt timp oamenii se vor plictisi de facebook si probabil vor gasi alte metode de interactionare, iar cei care au dat miliarde pe balonul de sapun Facebook, vor ramane cu buzele umflate. Deci, Mark Zuckenberg e bogat, doar pe hartie….si asta nu pt mult timp…

Adauga un comentariu