Economic Local

IMM-urile pot obtine 60.000 de euro pentru extinderea pietei

Publicat: 13 mai 2019
1

Pâna la finalul lunii mai, IMM-urile si start-up-urile din România pot depune aplicatii pentru obtinerea unei finantari în valoare de 60.000 de euro pentru evaluarea viabilitatii unui produs inovator cu potential de comercializare pe pietele din afara Uniunii Europene. Proiectul Innowwide, finantat în cadrul Horizon 2020, va acorda sprijin financiar pentru 120 de IMM-uri, inclusiv start-up-uri europene, care doresc sa dezvolte un produs în colaborare cu un partener/subcontractor dintr-o astfel de tara.

Sprijinul financiar reprezinta 70 la suta din cheltuielile eligibile, procesul de evaluare a aplicatiilor urmând a se realiza în perioada iunie – septembrie 2019. Pentru a fi eligibile în cadrul acestui apel de proiecte, IMM-urile din România trebuie sa identifice un partener international care poate avea orice forma juridica relevanta: IMM, companie mare, universitate, centru de cercetare etc.

Vezi si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

De precizat si faptul ca Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman a lansat spre consultare publica ghidul solicitantului "Stagii de practica pentru studenti". Obiectivul acestui apel de proiecte de tip competitiv este cresterea ratei de participare a studentilor la programele de învatare la locul de munca (ex. stagii de practica, internship-uri) din cadrul parteneriatelor nou-înfiintate/dezvoltate care sa faciliteze insertia pe piata muncii a absolventilor de studii tertiare.

Vezi si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

Conform ghidului, sursa de co-finantare europeana nerambursabila pentru actualul apel o reprezinta Fondul Social European.  "Întreaga alocare financiara este orientata catre persoane rezidente în regiuni mai putin dezvoltate. Suma alocata prezentului apel este de 30.000.000 euro, din care contributia UE este de 25.500.000 euro, iar contributia nationala este de 4.500.000 euro", au precizat reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul Operational Capital Uman.

Vezi si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

Adauga un comentariu