Stiri si curiozitati

Împachetări cu parafină: Ce reprezintă și care sunt beneficiile lor?

Publicat: 21 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Împachetări cu parafină Ce reprezintă și care sunt beneficiile lor
Parafina reprezintă o substanță solidă, albă, alcătuită dintr-un amestec de hidrocarburi sarurate, obținute la distilarea țițeiului.

Împachetările cu parafină presupun aplicarea parafinei local, pe regiunea afectată a corpului. Această procedură a apărut în urmă cu mai mulți ani și încă este foarte des folosită. Este utilă în procesul de recuperare și poate fi combinată și cu alte proceduri, cum sunt masajul sau kinetoterapia.

Parafina reprezintă o substanță solidă, albă, alcătuită dintr-un amestec de hidrocarburi sarurate, obținute la distilarea țițeiului. Este folosită la fabricarea lumânărilor, la impregnarea hârtiei și a țesăturilor, ca materie primă în industria chimică și, nu în ultimul rând, la împachetări. Acestea din urmă sunt benefice pentru sănătate, grăbind procesul de recuperare, în afecțiuni reumatismale degenerative și inflamatorii sau în cele postatraumatice ale aparatului musculo-artro kinetic, în suferințe ale sistemului nervos periferic, în circulația periferică deficitară (sindromul mâinilor și picioarelor reci), în redarea mobilității și în decontracturarea musculară.

De asemenea, împachetările cu parafină sunt recomandate și în tratamentul anticelulitic sau în cel contra vergeturilor.

mână împachetată cu parafină
Împachetările cu parafină presupun aplicarea parafinei local, pe regiunea afectată a corpului.

Beneficiile împachetărilor cu parafină

Spre deosebire de împachetările pentru febră, cele cu parafină sunt benefice pentru producerea vasodilatației capilare, creșterea elasticității, au efect decontracturant și efect antialgic.

În zona în care este aplicată, parafina asigură o mai bună circulație a sângelui, contribuind la activarea metabolismului local și la grăbirea procesului de recuperare medicală. Totodată, la temperaturi mari, de 40-45 de grade Celsius, colagenul din tendoane și ligamente se extinde, iar exerciţiile de întindere necesare reducerii anumitor retracţii se efectuează cu o mai mare lejeritate.

Prin intermediul împachetărilor cu parafină, contracturile musculare sunt combătute. Astfel că, indiferent dacă au la origine afecţiuni neuro-scheletice sau neurologice, receptorii din mușchi, responsabili cu reglarea tonusului muscular, sunt treziți la viață.

Efectul antialgic al parafinei constă în diminuarea durerii, datorită fluidizării circulației sanguine, dar și prin acțiunea directă asupra mecanismelor de control ale durerii, prin creșterea pragului de recepție a acesteia și prin stimularea secreției de endorfine.

În ciuda faptului că prezintă multe beneficii pentru sănătate, împachetările cu parafină nu sunt permise persoanelor care suferă de inflamații acute, insuficiență cardiorespiratorie, hipertensiune arterială, afecțiuni dermatologice, afecțiuni canceroase sau femeilor însărcinate.

femeie la spa
În zona în care este aplicată, parafina asigură o mai bună circulație a sângelui, contribuind la activarea metabolismului local și la grăbirea procesului de recuperare medicală.

Împachetările cu parafină pot fi efectuate acasă?

Deși nu sunt recomandate, îți poți face împachetări cu parafină acasă, dacă nu îți dorești să mergi la un salon specializat. Tot ce trebuie să faci este să urmezi doar câțiva pași simpli. Parafina poate fi achiziționată din comerț, alături de un aparat, care să te ajute să o încălzești și să o aduci în formă lichidă. Aceasta se aplică pe pielea curată, spălată, fără urme de transpirație, creme sau deodorante.

După ce ai încălzit parafina, aplic-o pe zona cu probleme, într-un strat uniform, cu o grosime de aproximativ un centimetru. Zona poate fi înfășurată în folie de plastic sau într-un prosop. După 20 de minute, parafina se va întări și va putea fi îndepărtată fără probleme.

În acest fel, te vei putea bucura, din confortul propriei locuințe, de beneficiile impresionante ale împachetărilor cu parafină.

împachetări cu parafină la picioare
Deși nu sunt recomandate, îți poți face împachetări cu parafină acasă, dacă nu îți dorești să mergi la un salon specializat.
Adauga un comentariu