Economic Local

Impact devastator, pe un drum din Iași! Șoferul, obligat să dea socoteală după accidentul ce a dus la moartea unei asistente medicale – GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 02 mai 2022
Locul în care a avut loc impactul devastator
Un șofer va fi nevoit să dea ochii cu judecătorii după ce a fost acuzat de comiterea unui accident rutier mortal

Un șofer care a provocat un impact devastator pe un drum din județul Iași va fi nevoit să dea explicații în instanță. Astfel, recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Ștefan Giurgică, sub acuzația de ucidere din culpă. Oamenii legii spun că individul a provocat un accident rutier în urma căruia o femeie, asistentă medicală, a decedat din pricina leziunilor suferite

Un individ care a generat un impact puternic pe un drum din județul Iași va fi obligat să ofere explicații în fața magistraților. Așadar, zilele trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Ștefan Giurgică, sub acuzația de ucidere din culpă.

Anchetatorii spun că individul a provocat un accident rutier în urma căruia o femeie, asistentă medicală, a decedat din pricina leziunilor suferite. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, judecătorii vor asculta ce au de spus oamenii legii și șoferul implicat în accidentul rutier mortal.

Ștefan Giurgică, acuzat de producerea unui impact devastator pe un drum din Iași

Anchetatorii ieșeni au afirmat că șoferul Ștefan Giurgică (39 de ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu mai bine de 4 ani. Atunci, la Valea Lupului a avut loc un accident rutier ce avea să ducă la moartea unei asistente medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași.

„Pe data de 9 noiembrie 2017, în jurul orei 6:40, inculpatul G.Ș. a condus autoturismul marca Volkswagen Golf pe Drumul European 583 în localitatea Valea Lupului, județul Iași, dinspre localitatea Lețcani, către municipiul Iași. La trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător cu marcaj și indicator rutier de la intersecția cu strada 1 Decembrie, pe fondul nerespectării dispozițiilor legale, inculpatul a surprins-o și accidentat-o pe E.I., care traversa strada pe marcajul pietonal, de la stânga la dreapta conducătorului auto, provocând decesul acesteia”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Asistenta medicală, spulberată în urma accidentului rutier

La acea dată, martorii au spus că asistenta medicală a fost, practic, spulberată de autoturism și a fost proiectată peste parapetul care desparte sensurile de mers. Așadar, impactul a fost atât de puternic, încât medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața ieșencei.

De asemenea, șoferul autoturismului se afla în stare de șoc și le-a declarat polițiștilor care au ajuns la fața locului că viteza cu care circula ar fi fost de 50-60 de km/h. Oamenii legii au demarat cercetările și au constatat că femeia se deplasa corect, pe trecerea pentru pietoni, în momentul în care a fost lovită de autoturism.
Cadavrul femeii în vârstă de 61 de ani a fost transportat mai apoi la Institutul de Medicină Legală din Iași, în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. Amintim că zona în care s-a produs accidentul rutier mortal este una extrem de periculoasă, iar, de-a lungul timpului, acolo s-au produs multiple incidente similare.

Mai apoi, polițiștii i-au întocmit lui Ștefan Giurgică un dosar penal. Acesta a fost audiar, iar, acum, a fost trimis în judecată sub acuzația de ucidere din culpă. Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu șoferul acuzat de producerea acestui impact devastator, pe un drum din Iași.
Adauga un comentariu