International

Imparatul Japoniei si-a rostit „ultimele” cuvinte! Sute de mii de oameni l-au privit

Publicat: 02 ian. 2017
1
Imparatul Akihito al Japoniei a rostit luni, in fata a zeci de mii de persoane, traditionalele sale urari de Anul Nou, ce ar putea fi ultimele in contextul dezbaterilor actuale legate de eventuala sa abdicare, transmite AFP.
‘La inceputul acestui an, va doresc fericire si liniste tuturor, in lume si in tara noastra’, a declarat Akihito, de la balconul in care se mai aflau cativa membri ai familiei sale. 
Acesta este primul mesaj de Anul Nou transmis de Akihito dupa ce in luna august si-a exprimat public ingrijorarea privind capacitatea de a-si mai indeplini rolul, din cauza varstei. 
Palatul imperial a anuntat ca 58.600 de oameni au asistat la alocutiune, ce a putut fi urmarita si la televiziune, unii dintre ei agitand drapele ale Japoniei si strigand ‘Banzai!’ (‘Zece mii de ani’, ceea ce inseamna ‘viata indelungata’). 

Citeste si: Informatii de ULTIMA ORA! Teroristii ISIS socheaza din nou printr-un anunt oficial!

Imparatul, in varsta de 83 de ani, se teme ca varsta inaintata l-ar putea impiedica in viitor sa-si mai exercite pe deplin rolul de ‘simbol al natiunii’. 
Chiar daca nu a pronuntat termenul ‘abdicare’, aceasta dorinta a reiesit din cuvintele sale si a declansat o reflectie la nivel national cu privire la sfarsitul domniei sale. 

Citeste si: Scandal MONDIAL ! Vladimir Putin spune intregii lumi cine a creat ISIS ! Acuzatii GRAVE !

In baza legii care guverneaza casa imperiala a Japoniei, imparatul nu este autorizat sa renunte la tron in timpul vietii. 
Premierul Shinzo Abe a numit o comisie de personalitati care sa examineze posibilitatea unei eventuale renuntari la tron a lui Akihito, care ar antrena transmiterea titlului imperial catre printul mostenitor Naruhito.
Adauga un comentariu