Local

„Împăratul” Mihail Vlasov așteaptă cu înfrigurare decizia judecătorilor! Fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a cerut reducerea pedepsei! Ex-avocatul ieșean susține că nu trebuie să execute 8 ani de pușcărie! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 12 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Împăratul Mihail Vlasov așteaptă cu înfrigurare decizia judecătorilor Fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a cerut reducerea pedepsei Ex-avocatul ieșean susține că nu trebuie să execute 8 ani de pușcărie GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Mihail Vlasov a fost ridicat de polițiști de acasă

Ex-avocatul ieșean Mihail Vlasov a formulat recent o contestație la executare. El le solicită magistraților din cadrul Curții de Apel Iași să îi scadă din pedeapsă zilele considerate ca executate. Fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a Românei (CCIR) spune că nu i-au fost luate în calcul zilele suplimentare. Judecătorii au amânat luarea vreunei decizii în acest caz

Fostul avocat Mihail Vlasov, supranumit „Împăratul”, vrea să scape de o mare parte din ultima pedeapsă primită recent. Fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) a apelat la judecătorii ieșeni! El a formulat o contestație la executare. Vlasov le solicită judecătorilor din cadrul Curții de Apel Iași să constate că a executat o parte din pedeapsă. Ieri, la primul termen al procesului, magistrații au amânat pronunțarea, pentru data de 26 ianuarie 2021.
Mihail Vlasov a susținut în contestația adresată Curții de Apel Iași că, pe baza unei sentințe emisă în 2017, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare. Fostul avocat ieșean a adăugat că a fost liberat condiționat în urma executării unei jumătăți din pedeapsa respectivă. Totuși, fostul șef al CCIR susține că i-au rămas 168 de zile executate care nu au fost luate în calcul.

Mihail Vlasov a cerut audiere prin videoconferință

„Împăratul” Mihail Vlasov a mai spus că, în urmă cu 3 ani, a fost implementată Legea nr. 169/2017, care a introdus articolul privind măsura compensatorie a zilelor suplimentare executate pentru condiții necorespunzătoare de detenție.

„Drept urmare a acestei legi, mi s-au acordat, în raport cu zilele executate în detenție în condiții necorespunzătoare, 168 de zile suplimentare, al căror beneficiu nu poate fi revocat”, a menționat fostul avocat ieșean.

El a adăugat că, în momentul în care a fost liberat condiționat, acele 168 de zile suplimentare nu i-au fost luate în calcul.
Cel supranumit „Împăratul” a mai spus că, pe 3 noiembrie 2020, printr-o altă sentință, a fost condamnat definitiv la 8 ani de pușcărie.

„La data la care am început să execut pedeapsa de 8 ani, eu aveam executate și se impunea a fi deduse, din pedeapsa de 8 ani, 168 de zile de arest preventiv, plus 870 de zile de detenție efectivă, plus 168 de zile suplimentare. În total, este vorba despre 1.202 zile de detenție executate deja! În această paradigmă, 3 noiembrie 2020 este ziua a 1.203-a de detenție!”, a arătat Mihail Vlasov.

Fostul avocat și judecător ieșean a adăugat că, pe 7 noiembrie 2020, a cerut conducerii Penitenciarului Iași să îi transmită care este data la care expiră pedeapsa de 8 ani de închisoare și care este cea la care devine opozabil în sensul îndeplinirii numărului de zile obligatorii pentru atingerea unei jumătăți din durata pedepsei respective. Acesta a mai precizat că i s-a transmis că, pentru un răspuns concret în acest sens, trebuie să se adreseze instanței.

„Vă rog să fiu citat și audiat prin videoconferință, conform legii, întrucât vârsta mea (77 de ani) și bolile cronice grave de care sufăr îmi îngreunează prezența fizică în fața dumneavoastră”, a încheiat „Împăratul”.

Fostul avocat, condamnat definitiv

Mihail Vlasov vrea să scape de gratii! În opinia sa, el a executat deja aproximativ 4 ani din pedeapsa de 8 ani de închisoare, care i-a fost aplicată la începutul lunii noiembrie 2020. La acea dată, fostul avocat a fost condamnat definitiv. Procurorii DNA au afirmat că, în perioada 2008-2014, Mihail Vlasov, folosindu-se de funcția de președinte al CCIR, a făcut demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta.
Conform anchetatorilor, au fost aduse grave prejudicii atât CCIR, cât și SC Romexpo SA.

„După ce a preluat conducerea CCIR, inculpatul Mihail Vlasov a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități / societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții. Concret, inculpatul și-a folosit autoritatea și influența față de inculpatele Cornelia Liliana Ștefănescu, șefă a Cancelariei CCIR, Rodica Luiza Grigorescu, secretar general al CCIR, și Mariana Rodica Suciu, în calitate de director general SC Romexpo SA, pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însușirea și folosirea resurselor materiale ale celor două entități”, au afirmat anchetatorii.

Potrivit procurorilor, prin contractele semnate de acestea, au fost direcționate sume de bani sau au fost puse la dispoziție imobile din patrimoniul CCIR și Romexpo SA la prețuri derizorii, în favoarea lui Mihail Vlasov și a unor membri de familie. Anchetatorii au calculat prejudiciul la aproape 12 milioane de euro.

Adauga un comentariu