Secretele istoriei

Imperiul Babilonian Persan – scurt istoric

Publicat: 21 iul. 2014
3
Imperiul Babilonian a fost absorbit de Imperiul Ahemenid (Persan) in 539 i.Hr.. Potrivit Bibliei, proorocul Daniel i-a prezis in visul nepotului lui Nabucodonosor sau intr-o minune a lui Dumnezeu, decaderea Imperiului Babilonian. In cele din urma, dupa moartea lui Nabucodonosor, a urmat la tron regele Belsatar. Persii si mezii au atacat Babilonul si l-au cucerit. Printul Belsatar, fiul lui Nabonid, a fost ucis in 539 i.Hr. de trupele lui Cirus cel Mare.

Vezi si Perioada Vechiului Babilon 

Cu un an inainte de moartea sa, Cirus l-a numit pe fiul sau Cambyses al II-lea rege al Babilonului, in timp ce pentru sine a rezervat titlul mai amplu de „rege al (altor) provincii” din imperiu. In momentul in care Darius I a devenit rege al Persiei, fiind adeptul religiei zoroastriane, a incalcat vechea traditie si astfel pretentia Babilonului de a conferi legitimitate conducatorilor din Asia de Vest a incetat sa mai fie recunoscuta.

Vezi si Legile asiriene  

Pentru scurt timp Babilonia si-a recuperat independenta sa, Nidinta-Bel luandu-si numele de Nabucodonosor al III-lea si domnind din octombrie 522 i.Hr. pana in august 520 i.Hr., an in care Darius a luat cu asalt orasul. Cativa ani mai tarziu, probabil in 514 i.Hr., Babilonul s-a revoltat din nou sub conducerea lui Arakha (Nabucodonosor al IV-lea). Dupa recucerirea sa de catre persani, zidurile Babilonului au fost partial distruse.

Vezi si  Cirus al II-lea cel Mare, unul din cei mai mari comandanti militari din istorie

Adauga un comentariu