Magazin

Impodobesti casa cu VASC de sarbatori? PERICOLUL ascuns in spatele traditiei

Publicat: 20 dec. 2014
1

Vascul este o planta extrem de populara in traditia romaneasca, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Se spune ca cine tine vasc in casa la granita dintre ani, anul urmator se anunta a fi unul imbelsugat atat pe plan financiar, dar si pe cel amoros.

Cu totii am tinut, cel putin o data, vasc atarnat deasupra usii de la intrare, fara sa stim si pericolele la care ne expunem. Iar asta pentru ca planta pe care traditia spune ca e bine sa o avem in casa de Sarbatorile de iarna este una extrem de toxica si trebuie tinuta departe de animalele de companie sau copii.

Vascul este o planta semiparazit care creste in copaci, dar si in pomi fructiferi. In perioada sarbatorilor, comerciantii de vasc rasar precum ciupercile dupa ploaie. In ciuda popularitatii sale, planta care le aduce indragostitilor noroc in dragoste, este una nociva, in special fructele si bobitele unor anumite specii de vasc.

Specia Phoradendron contine foratoxina care poate produce tulburari de vedere, stari de rau, dureri abdominale, diaree, schimbari ale tensiunii arteriale si chiar moarte. Specia Viscum contine un cocktail de chimicale, incluzand alkaloid tyramine, care produce cam aceleasi simptome.

Citeste mai mult pe  romaniatv.net

Adauga un comentariu