Eveniment-Social

Important festival internațional de teatru, peste două săptămâni, la Iași! Sunt invitați actori și profesioniști din toate colțurile lumii

Publicat: 15 sept. 2021
Teatrul pentru Copii și Tineret
Peste două săptămâni, la Iași, va debuta cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Focusul ediției este "artă și tehnologie", generic sub care, pe scenele Teatrului pentru Copii și Tineret "Luceafărul" și în alte locuri din oraș, se vor reuni creatori din toată lumea

Peste doar două săptămâni, de pe 1 octombrie și până pe 10 octombrie 2021, la Iași, va debuta cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, o impresionantă desfășurare de forțe artistice live și on-line.

Începând cu 1 octombrie și până pe 10 octombrie 2021, orașul Iași găzduiește cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), o impresionantă desfășurare de forțe artistice live și on-line. Focusul ediției este „artă și tehnologie”, generic sub care, pe scenele Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” (organizatorul evenimentului) și în alte locuri din oraș, se vor reuni creatori din Canada, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Cehia, Elveția, Israel, Austria, Spania și România. Marii actori ai țării, precum Marcel Iureș, Oana Pellea și Florin Piersic jr. sunt în prim-plan.

Vor fi spectacole pentru toate categoriile de public, ținta FITPTI fiind spectatorul curios, deschis, interesat de experiențe estetice

Vor fi spectacole pentru toate categoriile de public, ținta FITPTI fiind spectatorul curios, deschis, interesat de experiențe estetice inedite. Orientarea către categorii de public variate, care înseamnă de la bebeluși la școlari mici, adolescenți, tineri, adulți, maturi și seniori, FITPTI s-a impus ca un eveniment cu o identitate unică și cu o ținută elevată, calități remarcate și de comisia de experți internaționali care, la solicitarea Asociației Europene a Festivalurilor de la Bruxelles, l-au evaluat cu titulatura „festival remarcabil”. Iar Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNADTCU), forul academic național, l-a așezat în lista onorantă a evenimentelor care contează în evaluarea universitară pe linia de cercetare, alături de Festivalul Internațional de Teatru Sibiu și Festival Național de Teatru din capitală, de exemplu.

La FITPTI 2021 Iași sunt invitați actori precum Oana Pellea, Marcel Iureș, Pavel Bartoș, Dorina Lazăr, Marius Turdeanu, Alexandru Papadopol, Florin Piersic Jr.

FITPTI începe pe 1 octombrie cu „Chiritza în carantină”, un spectacol-concert de Ada Milea cu trupa Teatrului Național din Cluj Napoca, în care apar și doi roboți. Suita de evenimente tentante va continua cu prezențele Teatrului Național din București („Jurnal de România.1989”), Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sf. Gheorghe („Consimțământ”), Teatrul Dramaturgilor Români („Jungla TéVé”), Teatrul Act București („Rosto”), Teatrul Național Tg.-Mureș, Compania „Liviu Rebreanu” („Hoții”), Teatrul Odeon („Liniște! Sărut. Acțiune!”), Teatrul „Nottara” („Lecția”), Teatrul de Stat Constanța („Jocuri în curtea din spate”), Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava („Pisici 2”) etc.

Producțiile din program sunt semnate de regizori precum Alexandru Dabija, Gigi Căciuleanu, Radu Afrim, Cristi Juncu, Carmen Lidia Vidu, Bobi Pricop, Peter Kerek, Felix Alexa, Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Bobi Dumitraș, Diana Mititelu etc, iar în distribuție pot fi urmăriți actorii Oana Pellea, Marcel Iureș, Pavel Bartoș, Dorina Lazăr, Marius Turdeanu, Alexandru Papadopol, Florin Piersic Jr. etc. Toate detaliile programului sunt disponibile pe www.luceafrul-theatre.ro, iar biletele se pun în vânzare gradual pe www.bilet.ro și la casieria Teatrului. Prețul unui bilet este 40 de lei (15 lei cu reducere pentru elevi, studenți, șomeri, pensionari).

Adauga un comentariu