Eveniment-Social

Important proiect Erasmus la Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii Iasi

Publicat: 19 mai 2016
1
Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii Iasi este beneficiarul proiectului Erasmus+ „The fight against drug addiction”, care se va derula in perioada 2015 – 2017. In cadrul proiectului s-au desfasurat pana in prezent numeroase activitati de prevenire si combatere a dependentei de droguri in mediul scolar, atat la nivel national, cat si in cadrul mobilitatilor cu elevii la scolile partenere din Italia si Grecia. Iata, mai jos, toate detaliile despre proiect, oferite de reprezentantii institutiei de invatamant preuniversitar din Iasi.
„In contextul luptei nationale antidrog, scoala noastra s-a implicat in derularea unui proiect european „The fight against drug addiction: developing social consciousness in schools against drug addiction”, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul programului Erasmus+, Actiunea-cheie 2: Parteneriate strategice intre scoli nr. referinta 2015-1-TR01-KA219-021869_2. Perioada in care se desfasoara activitatile proiectului este 1.092015 – 31.08.2017. Partenerii de proiect sunt urmatorii: Namik Kemal Secondary School – Turcia – coordonator, Istituto D’istruzione Superiore „Paolo Baffi” – Italia, 1 EPAL KAVALAS – Grecia, Zespol Szkol Spolecznych – Polonia, Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii Iasi – Romania. Obiectivul principal al proiectului este lupta impotriva dependentei de droguri,  constientizarea si implicarea elevilor in activitati de prevenire a consumului de droguri, in scopul intaririi influentei factorilor de protectie, al reducerii influentelor factorilor de risc si adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri. Se va pune accent pe cresterea nivelului de informare, educare si constientizare a elevilor in vederea neinceperii sau intarzierii debutului consumului de droguri, inclusiv tutun, alcool si substante noi cu proprietati psihoactive, evitarii transformarii consumului experimental si ocazional in consum regulat, respectiv pe dezvoltarea unor atitudini si practici de viata sanatoasa precum si promovarea modalitatilor sanatoase de petrecere a timpului liber, ca alternativa la consumul de droguri.
In paralel cu activitatile desfasurate in scoala: concursuri, expozitii, ateliere de lucru, prezentari informative cu privire la droguri si efectele negative ale acestora, oferite de CPECA Iasi, in perioada 11-17 aprilie 2016, 10 elevi si 2 profesori de la Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii Iasi, au participat la a doua mobilitate in Kavala – Grecia, la Scoala 1 Epal Kavalas. Elevii din cele cinci tari participante au fost implicati in numeroase activitati transnationale:  crearea de postere cu mesaje antidrog, activitati de voluntariat si orientare – insotiti de membrii ai Departamentului de Cercetasi din comunitate, vizionarea de spectacole de teatru cu tematica antidrog, in vederea constientizarii consecintelor negative asociate consumului de droguri, cultivarea spiritului de echipa si a valorilor moral-civice. In scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri, elevii au fost antrenati in desfasurarea unor activitati sportive si culturale: competitii de atletism si inot, drumetii in aer liber, vizitarea rezervatiei de pasari salbatice din Kyrgia, descoperirea patrimoniului istoric al orasului vechi Kavala, vizitarea ruinelor orasului Philipi, vizitarea muzeului arheologic din Thasos, alternative sanatoase de petrecere a timpului liber. In activitatile proiectului au fost implicate si autoritatile orasului, grupul tinta al proiectului participand la intalniri la Inspectoratul Scolar, Primaria si Prefectura orasului Kavala, unde au avut loc dezbateri despre pericolul pe care il reprezinta consumul de droguri pentru societate, evenimente la care a participat presa. Prin participarea scolii noastre la acest proiect, respectiv prin activitatile care se vor derula, ne vom aduce si noi contributia la realizarea obiectivelor Agentiei Nationale Antidrog precizate in cadrul Strategiei Nationale Antidrog 2013-2020″, spun reprezentantii colegiului.
Adauga un comentariu