Eveniment-Social

Important proiect pentru doctoranzi, finalizat la Universitatea Tehnica Iasi

Publicat: 27 nov. 2013
1
Vineri, 29 octombrie, de la ora 11:00, in Sala de Conferinte din corpul T al Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” (UTI) Iasi va avea loc conferinta de inchidere a proiectului „Studii doctorale pentru performante europene in cercetare si inovare (CUANTUMDOC)”. De acest proiect au beneficiat pe o perioada de trei ani 93 de doctoranzi ai UTI si zece doctoranzi de la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj Napoca, care au primit asistenta financiara de 2.200 de lei pe luna pentru derularea activitatilor de cercetare pe perioada studiilor doctorale.
„Pe parcursul acestui proiect au fost prezentate 633 de lucrari stiintifice, depasindu-se de trei ori indicatorul initial, care era de 202 de lucrari. 819 lucrari au fost publicate, depasindu-se si in acest caz indicatorul initial, care era de 303”, a explicat dr. ing. Gabriela Covatariu, asistent manager al proiectului. Doctoranzii celor doua universitati au participat la aproximativ 1.500 de manifestari stiintifice nationale si internationale. Prin intermediul proiectului, doctoranzii au putut participa la stagii de cercetare in strainatate, cu o durata medie de trei luni, finantate cu o bursa de 4.200 de lei pe luna. In total, doctoranzii au beneficiat de 311 luni de mobilitate. Din totalul de 103 doctoranzi inclusi in proiect, 95 si-au sustinut public lucrarile de doctorat. 
Proiectul a fost implementat de UTI, in parteneriat cu Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj Napoca, incepand cu 1 decembrie 2010. Acesta a beneficiat de o finantare nerambursabila de peste 15.500.000 de lei, oferita de Fondul Social European si Guvernul Romaniei si de o contributie a universitatii iesene de peste 300.000 lei.
Proiectul implementat a fost selectat in cadrul programului operational sectorial „Dezvoltarea resurselor umane 2007 – 2013” cofinantat din Fondul Social European. Managerul proiectului a fost prof. univ. dr. ing. Mihai Budescu, decan al Facultatii de Constructii si Instalatii a UTI, iar directorul stiintific prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, prorector responsabil cu activitatea de cercetare.
Obiectivul principal al proiectului a fost dezvoltarea abilitatilor de cercetare si inovare ale tinerilor si a preocuparilor interdisciplinare ale doctoranzilor. Misiunea proiectului a constat in formarea unui tinar cercetator adaptat economiei de piata si noilor tehnologii, la nivel european, care sa detina cunostinte teoretice, practice, economice si manageriale la nivel international si sa aiba competenta de a promova principiile dezvoltarii durabile si de protectie a mediului inconjurator.
Comentarii
  • Si banii pentru bursele restante…..cand se vor plati? Daca tot s-a depasit norma de lucrari stiintifice pe cap de vita furajata, nu e cazul sa ne luam si noi tainul restant?

Adauga un comentariu