Magazin

Importanta culorilor pe care le porti

Publicat: 16 mart. 2014
1

Te intrebi cat de importante sunt culorile acelor accesorii si bijuterii pe care le porti? Suntem aici pentru a te lamuri si pentru a clarifica odata pentru totdeauna faptul ca aceste bijuterii pentru femei impartasesc aceleasi simbolistice ale culorilor, insa hai sa vedem despre ce este vorba.

Albul este o reflectare a luminii, este perceputa ca fiind culoarea puritatii, curateniei si sigurantei.  Albul mai semnifica neutralitate si purificare. Este folosit adesea pentru noi inceputuri si este asociat cu ideea de bunatate. In accesorizare albul poate fi mereu folosit ca sursa balansarii culorilor.

Citeste si Lucruri pe care o femeie ar trebui sa le stie

Negru poate avea un efect coplesitor pentru ca nu emite lumina. Inspira putere (mentala) si autoritate. Da senzatia de mister si fascineaza prin posibilitati. Este continatoare de emotii profunde tocmai pentru ca in intuneric se poate gasi orice. Este simbol universal pentru conceptul de rau. Negrul nu se sparge de nici o alta culoare, in schimb poate sparge, intrerupe orice culoare. Imi place sa spun ca pot fixa limite cu ajutorul negrului.

Griul este o trecere dinspre alb spre negru. Senzatia pe care o produce este de constanta si monotonie. Nu intamplator, este culoarea drumurilor pe care mergem: clar duce undeva si este stabil. Totusi, prea mult gri este asociat cu stari mentale negative de depresie. Transmite conservatorism.

Rosu. Este o culoare care prin definitie stimuleaza: inima bate mai repede, respiratia se accelereaza. Asadar, rosu este furie, agresivitate, dar si pasiune, erotism. Rosul atrage atentia, poate insemna atractie, dar si interdictie. La haine, rosul da o usoara senzatie de greutate si, evident, o vizibilitate crescuta.

Citeste si Vrei sa te trezesti fericita? 5 strategii care te ajuta

Galben. La vederea galbenului apare o stimulare benefica a metabolismului, dar si a sistemului nervos, pentru ca se produce o descarcare de serotonina, de aici si impresia de optimism si energie. Este un bun stimulent pentru intelect si creativitate. Este des folosit in strategiile marketing, pentru cresterea vanzarilor.

Verde. La nivelul organismului, verdele produce o relaxare si o detensionare. De aceea, este considerata o culoare care calmeaza si echilibreaza. Fiind o culoare foarte prezenta in natura, este linistitoare si obisnuita ochiului uman. Verdele exprima renastere, viata si cruditate.

Albastru. Induce o senzatie de calm pentru ca incetineste ritmul cardiac si respirator. Astfel, este asociat cu spiritualitatea, pacea si stabilitatea – sunt o multime de uniforme albastre, nu? Poate din toate aceste motive este si o culoare atat de populara in preferintele oamenilor. In exces poate fi prea racoritor, poate induce o senzatie de umezeala.

Citeste si Tinuta la birou. Cum sa te imbraci sa ai o prezenta IMPECABILA

Maro. Este o culoare a neutralitatii organice. Simbolizeaza originea tuturor lucrurilor, este culoarea pamantului, de aceea sta in spatele unor concepte precum stabilitate, relatii puternice si incredere. Poate fi asociata planurilor foarte stabile. Pentru produse, duce cu gandul la natural si organic.

Din cate puteti observa, am ales sa nu pastram informatiile doar in domeniul handmade, asa ca am indraznit sa avansam putin si sa va prezentam cat mai multe idei despre ce inseamna culoarea si cum poate aceasta fi folosita in diverse medii.

Accesorizati-va cu stil si multa culoare!

Adauga un comentariu