News Flash:

Importanta sesiune de formare la Universitatea Cuza Iasi

13 Mai 2015
892 Vizualizari | 1 Comentarii
In perioada 18-19 mai, la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) Iasi se desfasoara o serie de seminarii de formare in domeniul pedagogiei sociale. Actiunea se adreseaza cadrelor didactice, studentilor de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei si celor interesati de problematica pedagogiei sociale. Sesiunile de formare se vor derula in echipe mixte de specialisti, din Romania si Danemarca, iar tematica seminariilor vizeaza elemente fundamentale de pedagogie sociala si cadre metodologice de lucru cu persoane din grupuri vulnerabile.
Cu acest prilej, Gert Søndergaard Madsen si Nanna M. Skaarup, experti de la VIA University College Danemarca, vor impartasi din experienta educatiei daneze in valorificarea pedagogiei media, pedagogiei outdoor si mijloacelor teatrale de expresie. Activitatea se desfa?oara in cadrul proiectului "Dezvoltare, Articulare si Reconstructie in Pedagogia Sociala – DarPS", implementat de UAIC, in parteneriat cu VIA University College Danemarca. Grantul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si se inscrie in Axa prioritara 1. "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere", Domeniul major de interventie 1.2. "Calitate in invatamantul superior", avand o perioada de implementare de 18 de luni.
"DarPS va realiza actualizarea a trei calificari la nivel de licenta si introducerea uneia noi - Pedagogia sociala, va oferi mecanisme de validare a invatarii anterioare pentru noua calificare, va dezvolta servicii de documentare stiintifica, facilitand accesul studentilor la informare si cercetare de specialitate. Grupul tinta este reprezentat de 500 de studenti, care vor participa activ la procesul de dezvoltare curriculara si vor fi beneficiari ai planurilor revizuite de invatare pentru cele trei directii de studiu existente - pedagogie, psihopedagogie speciala, psihopedagogia invatamantului primar si prescolar, avand acces la documentare stiintifica, prin biblioteca virtuala creata in cadrul proiectului. Modulele de formare reprezinta o oferta suplimentara de educatie in pedagogie sociala pentru cei 50 de studenti selectati in urma unui proces de validare a invatarii anterioare. Experientele de invatare formale, informale si nonformale au fost evaluate in baza unei metodologii pilot derulata de Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, a UAIC. Primii 50 de studenti care au facut dovada interesului, motivatiei si pregatirii pedagogice in activitatea de lucru cu grupuri vulnerabile au fost inscrisi la cursurile suplimentare de formare. In urma parcurgerii modulelor de formare, studentii vor primi certificarea de pedagog social", a declarat prof. univ. dr. Laurentiu Soitu, manager de proiect. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

uaic iasi formare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Eu1  | #512828
Lasati prostiile si platiti oamenii care lucreaza la aceste contracte,tip POSDRU!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2100 (s) | 21 queries | Mysql time :0.091631 (s)