Local

Importante modificari pentru contribuabilii ieseni

Publicat: 03 iun. 2014
1

Persoanele fizice din judet care vor sa plateasca diverse contributii la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Iasi pot achita datoriile din contul propriu deschis la mai multe institutii de credit precum BCR, CEC Bank, Banca Comerciala Feroviara si Romanian International Bank. Acestia pot achita impozite, contributii, taxe sau alte sume datorate bugetului general consolidat fara perceperea de comisioane bancare. Platile pot fi efectuate in contul obligatiilor bugetare proprii sau in contul obligatiilor altei persoane fizice care are calitatea de contribuabil.

De asemenea, s-a modificat nomenclatorul conturilor de venituri bugetare/disponibilitati in care pot fi achitate sume prin contul tranzitoriu prin introducerea contului 26.A.21.23.00 „Contributii individuale datorate de persoanele care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor”.

Aplicatia pentru prelucrarea asistata, validarea si listarea ordinelor de plata pentru trezoreria statului-cont tranzitoriu se gaseste in ordinul Ministerului Finantelor Publice si poate fi descarcata de la de aici http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/programeutile/programe_OPFV.ht.

Adauga un comentariu