Titlurile zilei

Impostorul de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași! Ionel Lucian Sandovici, fals consilier juridic în instituție!

Publicat: 28 sept. 2022
Impostorul de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași Ionel Lucian Sandovici fals consilier juridic în instituție
Un audit public intern privind modul de desfășurare a activităților juridice în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași a scos la iveală faptul că Ionel Lucian Sandovici își exercită fără drept profesia, nefiind înscris în nicio organizație profesională așa cum prevede legea consilierilor juridici

Un audit public intern privind modul de desfășurare a activităților juridice în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași a scos la iveală faptul că Ionel Lucian Sandovici își exercită fără drept profesia, nefiind înscris în nicio organizație profesională, așa cum prevede legea consilierilor juridici

Astfel, activitatea de consultanță, redactarea, avizarea pentru legalitate și contrasemnare a actelor juridice, asistența și reprezentarea juridică a instituției de către acest consilier juridic se dovedește a fi nulă.

Socola
Reporterii BZI au intrat în posesia Raportului de audit public intern privind „Modul de Organizare și realizare a activităților la nivelul compartimentului juridic din cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași”

Un audit public intern a scos la iveală numeroase nereguli la nivelul compartimentului juridic de la Institutul „Socola”!

Socola
Raportul scoate la iveală numeroase nereguli privind modul de organizare a acestui compartiment. Auditul s-a desfășurat în perioada 15 martie 2022-30 mai 2022, și a fost realizat de către Radu Bogdan Ignat, auditor public intern în cadrul compartimentului de audit intern al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași

Reporterii BZI au intrat în posesia Raportului de audit public intern privind „Modul de Organizare și realizare a activităților la nivelul compartimentului juridic din cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași”. Raportul scoate la iveală numeroase nereguli privind modul de organizare a acestuia. Auditul s-a desfășurat în perioada 15 martie 2022 – 30 mai 2022 și a fost realizat de către Radu Bogdan Ignat, auditor public intern în cadrul compartimentului de audit intern al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași. Perioada supusă auditării a fost 1 martie 2021 – 28 februarie 2022.

Compartimentul juridic al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași a funcționat până în luna august 2022 cu un număr de 3 angajați, Ionel Lucian Sandovici, Corneliu Prepeliță și Adriana Medvichi, fără a fi numit vreun salariat în funcția de șef de compartiment. Acest fapt a generat lipsa unei delimitări clare a activităților profesionale de care răspunde fiecare consilier juridic. Aceasta nu este însă principala problemă care a fost descoperită în cadrul compartimentul juridic.

Descoperirea șocantă îl vizează pe Ionel Lucian Sandovici, unul din cei trei juriști ai unității medicale, care își exercită fără drept profesia, nefiind înscris în nicio organizație profesională, așa cum prevede legea consilierilor juridici.

În conformitate cu prevederile Statutului profesiei de consilier juridic, publicat în Monitorul Oficial nr. 684/2004, în temeiul Legii nr. 514/2003 privind organizarea și exercitarea profesiei de consilier juridic, publicată în Monitorul Oficial nr. 867/2003, se prevede că „profesia de consilier juridic se exercită personal de către cel înscris pe Tabloul profesional al consilierilor juridici definitivi sau stagiari”. De asemenea, „înscrierea în profesia de consilier juridic se face, în mod individual, pe baza unei cereri adresate Colegiului Consilierilor Juridici pe a cărui rază teritorială domiciliază, conform regulamentului statutului fiecărui colegiu teritorial”.

Cristina Dobre
În urma acestui audit intern s-a aflat că nu toți cei 3 consilieri juridici din cadrul compartimentului juridic al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași sunt înscriși în Colegiul Consilierilor Juridici

Ionel Lucian Sandovici, fals consilier juridic la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași

 Socola Iasi
Uimitor este și faptul că odată descoperită această ilegalitate, acesta nu a fost înlăturat din funcție, ci i s-a lăsat răgaz să adere la Colegiul Consilierilor Juridici

În urma acestui audit intern s-a aflat că nu toți cei 3 consilieri juridici din cadrul compartimentului juridic al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași sunt înscriși în Colegiul Consilierilor Juridici, că nu posedă legitimațiile de consilier juridic și insigna profesiei, Ionel Lucian Sandovici exercitând fără drept această profesie.

Astfel, acestuia i-a fost recomandat să se înscrie în Colegiul Consilierilor Juridici, în cel mai scurt timp, să intre în posesia legitimației și a insignei profesiei. De asemenea, în raportul auditului se arată:

„Urmare a celor constate, conducerea entității va trebui să dispună măsurile care se impun, pornind de la considerentul că activitatea de consultanță, redactarea, avizarea pentru legalitate și contrasemnare a actelor juridice, asistența și reprezentarea juridică a instituției de către acești consilieri juridici este lovită de nulitate. Acestui aspect i se adaugă și faptul dovedit de neprofesionalism sau chiar de rea-credință în desfășurarea legală a activităților specifice funcției de consilier juridic”.

Nu putem să ne închipuim cum și-a putut desfășura Ionel Lucian Sandovici activitatea de consilier juridic în cadrul unității medicale fără a avea acest drept și cum a tolerat conducerea institutului această stare de fapt. Uimitor este și faptul că, odată descoperită această ilegalitate, nu a fost înlăturat din funcție, ci i s-a lăsat răgaz să adere la Colegiul Consilierilor Juridici.
Comentarii
 • Asta pt ca sandvici practica, la fel de ilegal și avocatura în paralel.urmariti-l pe la instanta când are treaba, e cu roba de avocat pe el.alo Baroul, nu se sesizeaza nimeni cu individul asta?

 • Asta pt ca sandvici practica, la fel de ilegal și avocatura în paralel.urmariti-l pe la instanta când are treaba, e cu roba de avocat pe el.alo Baroul, nu se sesizeaza nimeni cu individul asta?

 • Sa inteleg ca daca te duci la UMF, termini rezidentiatul nu poti profesa ca medic pentru ca nu esti inscris in asociatia medicilor ? Imi da cu virgula logica dnului auditor…

 • Fix c***t acest articol. De asta nu merge treaba si nu avem de nici unele la spitalul de psihiatrie ca nu e inscris sandovici in “sindicatul” juristilor

 • John ai mai mult timp liber acum sa te duci pe la instanta sa iti urmaresti vechii colegi de birou sa vezi cum se imbraca, ce poarta etc…. 99% dintre oameni nu au treaba la instanta sa afle ce poarta x sau y, se duc sa isi rezolve treburile lor personale…. Cred ca ai bataturi in palma de la sporturi extreme. Apropo, daca tot suntem la ce porta unii sau altii, Imi place capastrul ce il poarta iapa, era cam naravasa asa din fire, scuze unii zic de e colier sau lant, dar e capastru crede-ma :)))))))

 • Propun conducerii achiziționarea unui set de stampilute cu figuri de animăluțe, urs, vulpe, găina, care sa le pună la dispoziție juriștilor ( văd ei cum la împart) … bine găina la Prepelita sa respectam simbolistica… iar ursul sa l lase lui Putin..restul pot fi utilizate… aaaa și o insigna de plastic cu Seriff…🤣

 • Dl Radu Bogdan Ignat, o ragalie din Galati ce ne a adus smecherie de Dunare pe malul Bahluiului, un analfabet functional ce in nici un caz nu poate intocmi un raport de audit (posibil d na expert Astefanoaiei care a inghitit vrajeala ieftina de Galati ii intocmeste din cand in cand documente) singura lui realizare fiind condamnarea a doi colegi la pedepse cu suspendare pentru semnarea procesului verbal de receptie pentru lucrarile de alimentare cu apa.

 • Asta nu era milionarul ala care a cumparat CET-ul… e atat de retardat incat a crezut ca se lauda ca a facut si el ceva in 2 ani de munca… un afemeiat care ar f***e si o gaura de butoi dar isi da mari aere de gigolo… sa vezi ce vrajeala avea pe el cand statea in foisor cu gasca …

 • Doamne ce prosti sunteti toti, in frunte cu cei care au facut auditul. Eu zic sa-l dati afara pe motivul asta si o sa-l reintegreze intanta. Poti fi consilier juridic si fara sa fii inscris in colegiu, actele semnate fiind perfect legale. O sa stea acasa 2 ani si o sa ia salariile retrocativ pentru ca auditul a fost facut de niste prosti :))

 • consider ca este un abuz , de ce sa cotizeze la nush ce asociatie ..? este valabil si pentru asistenti medicali cum adica sa nu fii recunoscut dc nu platesti la acea asociatie ??? nu mai stiu de unde sa scurga bani!!!

 • Noi, Comitetul Central al Avertizorilor de Integritate recomandam schimbarea legii consilierului juridic prin introducerea unui amendament care sa spuna explicit ca plateste taxa si celorlalti avertizori de integritate din institutia unde isi desfasoara activitatea si ca orice document trimis catre el ( cons. Juridic) va fi trimis spre analiza comitetului central al avertizorilor de integritate care ei au ultimul cuvant daca se aproba sau nu ( legea e facultativa, opinia noastra e obligatorie ).

  Iar pentru prostii de mai sus, radu ignat ar trebui premiat pentru gestul facut, un adevarat avertizor de integritate ( chiar daca e analfabet si nu stie ce contine raportul pt ca nu e facut de el ) de care suntem mandreeeeee in toateee celeeeee

  O actiune sub acoperire perfecta pentru furtul unui raport al institutului care s a terminat cu finalizareeeee ✅

 • Ba, da cat de prost sa fii sa te faci de kakat cu asemenea articole comandate care lovesc in toata lumea draga tie mai putin in subiect ?!?!?!?
  Ca esti analfabet tu, altii intelegem dar de ce sa iti injosesti familia in halul asta ? Ce vrei sa dovedesti ? Ca de fapt esti un papa lapte si joci dupa cum canta cocosul fara oua ? Gandestete la copii tai, la rudele tale, ca le provoci mila si nicidecum curaj.
  Curaj trebuia sa ai cand :
  1. Cand au fost dati afara cei 93 de oameni, din empatie si demnitate trebuia sa activezi si curajul
  care spune NU EXISTA TEXT de lege, nu sa cauti sofisme si sa le explici tu judecatorilor ca ei sunt prosti si nu cunosc legea
  2. Cand a fost cu tevile de apa rece, trebuia sa ai curajul sa spui ca nu e in regula ceea ce se intampla
  3. Cand a murit un pacient din vina conducerii trebuia sa iti vezi de treaba ta, nu sa faci comisie de ancheta ca nu esti judecator. Curajul se arata in situatii grele nu stand acasa ca somerul si plangandu-ti de mila ….

 • Din pacate in Romania sunt o sumedenie de asa zise Organizatii Profesionale la care dai examen de acces, platesti pentru inscriere in Tablou, cotizatii fixe si variabile pe transe de venit. Ex: CCF, ANEVAR, CECCAR, CAFR, UNPIR etc. De ce o persoana licentiata intr-o profesie nu poate activa decat inregimentata intr-o Asociatie Profesionala?

 • Reglări de conturi, nimic mai mult. Dacă omul are studii juridice nu e consilier juridic fals. Asociațiile astea profesionale sunt doar pentru a sugerat 200-300 de lei anual x 3-400 dr consilieri juridici iese un bănuț. Nu fac nimic, nu te perfecționează, doar bifezi un articol de lege. Tot ce a semnat juristul în instituție e legal și răspunde de legalitatea lor. Probabil auditul nu a găsit nimic în neregula pe achiziții și deci instituția merge f ok. E probabil și meritul juristului, zic.

 • Text extras din: Lege nr. 514/2003 – privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic:

  Art. 5. – Consilierii juridici POT constitui asociatii profesionale în scopul apararii si promovarii intereselor profesionale, în conditiile legii privind asocierea si constituirea persoanelor juridice

Adauga un comentariu