Eveniment-Social

Impreuna in comunitate catre industria 4.0 – CyLiis la FUSE Games

Publicat: 06 mai 2019
1

Participarea la evenimentul FUSE Games, organizat la Palas Mall Iasi pe 5 mai 2019, de catre echipa Fuse 128 (BRD FTC Romania) a fost o oportunitate de a impartasi celorlalti pasiunea pentru roboti, de a-i invata pe cei mici despre fair play-ul competitiilor si de a le oferi experiente inedite din atelierul de robotica CyLiis Junior de la Liceul Teoretic de Informatica Grigore MoisilIasi.

Intreg Iasul trebuie sa fie mandru de acesti copii MINUNATI. Zilele acestea au reusit sa impresioneze intreaga Romanie – FOTO
Totul a inceput cu un grup de elevi din clasele X-XII care au format echipa CyLiis 082, participanta la Competitia Nationala BRD FTC, editiile 2018, 2019. Tinerii talentati, pasionati, creativi au proiectat, construit, programat si antrenat roboti capabili sa actioneze in mod autonom sau controlat de driveri si sa execute sarcini complexe.Realizarile si entuziasmul lor au atras tot mai multi colegi, de liceu si gimnaziu, demni urmasi ai lui Moisil. A fost creat Atelierul de robotica CyLiis, care a devenit si un laborator de idei si proiecte pentru comunitate. Astfel, elevii din clasa a IX-a  au castigat finantare si prin fondul Stiintescu, dezvoltand initiative de promovare a dezvoltarii competentelor STEM si de apropiere a elevilor de gimnaziu fata de lumea robotilor. Ne-au sustinut cu generozitate initiativele in domeniul roboticii: Heaven Solutions, Bytex Software Services, Centric, Amazon, Fundatia Comunitaria prin fondul Stiintescu, Vertical Trend S.R.L., ferma Caprele Irinucai, persoane anonime prin Campania Sprijina Oameni si un grup de parinti inimosi.

Adauga un comentariu