Boli si tratamente

Imunitatea turmei nu se va produce în 2021, avertizează OMS, chiar și prin vaccinare

Publicat: 12 ian. 2021
oameni cu masti pe strada
Oamenii de știință de la Organizația Mondială a Sănătății au avertizat, luni, că vaccinările în masă nu vor aduce imunitate turmei la coronavirus, în acest an.

Oamenii de știință de la Organizația Mondială a Sănătății au avertizat, luni, că vaccinările în masă nu vor aduce imunitate turmei la coronavirus, în acest an.

Pandemia a infectat peste 90 de milioane de oameni, iar numărul morților a trecut de 1,94 milioane, de când China a confirmat primul deces în orașul central Wuhan, în urmă cu un an. China a adus în mare măsură virusul sub control, dar acum lupta sa combata o serie de infecții locale, potrivit Science Alert.

Peste jumătate de milion de persoane au fost plasate luni sub carantina la Beijing, în timp ce guvernul a impus măsuri stricte pentru a opri raspandirea coronavirusului.

Numărul infecțiilor a crescut, totuși, în întreaga Europă, iar Marea Britanie se confruntă cu o noua tulpina a bolii, care ar putea copleși spitalele.

Rusia a confirmat duminică primul său caz generat de noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, despre care oamenii de știință se tem că este mult mai contagioasă.

Virusul a explodat și în Statele Unite, țara cea mai afectată, unde președintele ales al SUA, Joe Biden, a primit, public, a doua doză de vaccin.

Imunitatea turmei nu se va produce în 2021

Compania germană BioNTech a declarat că ar putea produce milioane de doze in plus, sporind prognoza producției de la 1,3 la două miliarde. Anunțul BioNTech, care a colaborat cu firma americană Pfizer pentru a produce primul vaccin aprobat în Occident, a fost un impuls pentru țările care se luptă să livreze vaccinurile.

Dar compania a avertizat, de asemenea, că COVID-19 va deveni probabil o boală endemică, și a spus că vaccinurile vor trebui să lupte împotriva apariției de noi variante virale și a unui „răspuns imun în scădere naturală”.

Reprezentantul OMS Soumya Swaminathan a avertizat că va fi nevoie de timp pentru a produce și administra suficiente doze de vaccin pentru a opri răspândirea virusului.

„Nu vom atinge niciun nivel de imunitate a populației sau imunitate de turmă în 2021”, a spus acesta, subliniind necesitatea menținerii distanțării fizice, a spălării mâinilor și a purtării măștii pentru a controla pandemia.

Între timp, Africa de Sud a închis frontierele terestre timp de o lună pentru a contracara extinderea fără precedent a cazurilor alimentate de o nouă tulpină de virus.

Primul ministru al Portugaliei, Antonio Costa, a declarat luni că o noua carantina este inevitabila, deoarece țara a suferit un număr record de decese și infecții.

O echipă de 10 oameni de știință de la OMS anunta joi pentru o misiune în China pentru a investiga originile bolii.

„Va desfășura o cooperare comună de cercetare cu privire la originile COVID-19 cu oamenii de știință chinezi”, a declarat Comisia Națională de Sănătate din Beijing într-un comunicat in care nu a furnizat alte detalii.

Vizita vine la mai mult de un an de la declanșarea pandemiei, pe fondul acuzațiilor că Beijingul a încercat să împiedice ancheta asupra virusului.

Statele Unite și Australia au lansat apeluri internaționale pentru o anchetă independentă, înfuriind China.

Adauga un comentariu