Actualitate

În 15 iunie s-ar putea deschide sezonul estival. Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi la mare anul acesta

Publicat: 27 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În 15 iunie s-ar putea deschide sezonul estival. Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi la mare anul acesta

În 15 iunie s-ar putea deschide sezonul estival.  Evoluția COVID-19 în România și scăderea numărului de infectări din ultima perioadă ar putea aduce o relaxare a măsurilor de prevenire.

Astfel, reprezentanții Guvernului iau în calcul deschiderea plajelor începând cu 15 iunie. Totul depinde de comportamentul populației, care trebuie să arate că își dorește această relaxare respectând recomandările, spun repreznetanții Guvernului.

„Orice relaxare se face gradual, progresiv și se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai ușor. Noi evaluăm la 14 zile primele măsuri pe care le-am pus. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie. La 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele. Vom începe un sezon turistic cum îl aveam și altădată, în anumite limite. Este o vară de încercare”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Măsuri în sezonul estival, din 15 iunie

Hotelierii de pe litoral aşteaptă deschiderea sezonului. Aceștia pregătesc mai multe modificări în activitatea lor pentru a respecta măsurile sanitare impuse de pandemie.

La intrarea în hotel, angajații și turiștii vor trece prin nişte porţi de dezinfecţie, li se va lua temperature. Angajații vor avea vestiare, unde se vor îmbrăca cu uniformele corespunzătoare departamentului din care fac parte.

Patronatele din turism iau în calcul organizarea cazării preponderent online, pentru a evita cozile la recepție. Angajații vor fi echipați cu mănuşi şi măşti. Camerele vor fi igienizate la schimbul de turişti. Orele de masă se vor organiza pe serii. La o masă va sta doar o singură familie. Se ia în calcul folosirea tacâmurilor de unică folosinţă în unele cazuri.

Măsuri luate la plajă

În 15 iunie s-ar putea deschide sezonul estival.  Pandemia de COVID-19 determină hotelierii și adiministratorii plajelor să ia măsuri suplimenatre de protecție.

Hotelurile care au plajă, vor separa şezlongurilor şi vor igieniza. Se ia în calcul, renunțarea la saltelele de pe plajă, acestea fiind mai greu de igienizat.

Administratorii de plaje iau în calcul să urmeze exemplul ales în Grecia. Astfel, ar putea să apară cabine din plexiglas. Acestea vor avea două şezlonguri, o umbrelă şi vor avea avea şi un dispozitiv cu gel dezinfectant.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile ce vor fi luate în sezonul estival pe litoralul românesc, de la 15 iunie.

Cum va fi sezonul estival pe litoralul românesc

În 15 iunie s-ar putea deschide sezonul estival.  Hotelierii de pe litoral le recomandă tuturor turiştilor români ca în sezonul estival să aleagă România. Asta deoarece distanța este mai mică, unitățile de cazare sunt verificate de direcţiile de sănătate public. În plus, nu trebuie să stea în izolare așa cum s-ar putea întâmpla în cazul celor care vor merge în vacanță în străinătate.

„Nu ne permitem să ne expunem angajații. Ei lucrează alături de noi și ar fi riscuri foarte mari și pentru noi. Nu putem să-i expunem nici pe turiști, pentru că ne riscăm afacerile“, spune Anca Nedea, directorul executiv al Patronatului Mamaia-Constanţa.

Reguli la terase și restaurante, în sezonul estival

În ceea ce priveşte alimentaţia publică, hotelierii iau în considerare operarea teraselor. Spaţiile interioare dedicate alimentaţiei publice vor fi folosite după ridicarea restricţiilor. La restaurante se va mări spaţiul între mese. Se va limita numărul de persoane la o masă. La hoteluri se va merge pe mai multe zone de tip bufet. În restaurantele cu servire rapidă operatorii și supraveghetorii vor recomanda clienților să lase câte un scaun liber între persoane. În cazul restaurantelor din incinta hotelurilor se recomandă implementarea unor soluții de rezervare prealabilă. La servirea mesei personalul va purta mască și își va dezinfecta mâinile.

Și la terase, se vor asigura normele de distanțare fizică și se va încerca prin proceduri de lucru și reducerea cât se poate de mult a interacțiunii dintre angajați-clienți. De asemenea, distanța între spătarele scaunelor de la mesele învecinate trebuie să fie minim 1,5 m, în mod normal mesele fiind de maximum 4 sau 6 persoane, cu excepția meselor la care sunt membri aceleiași familii sau grupuri de cunoscuți.

Adauga un comentariu