Eveniment-Social

In acest weekend Don Quijote o cauta pe Dulcineea la Iasi

Publicat: 22 nov. 2018
1

Opera Nationala Romana Iasi (ONRI) le-a pregatit spectatorilor fideli o feerie: baletul „Don Quijote“ de Ludwig Minkus, in coregrafia si regia uneia dintre cele mai mari balerine ale Romaniei, artista emerita Ileana Iliescu. Reprezentatia va avea loc duminica, 25 noiembrie 2018, incepand cu ora 18:30.

Baletul „Don Quijote“, facut celebru in lume de balerina Anna Pavlova in 1924, a cunoscut cele mai glorioase montari in coregrafia lui Marius Petipa, maestrul baletului tarist.

„Don Quijote“ de la Opera ieseana este prezentat intr-o versiune extrem de proaspata, maestra Ileana Iliescu reusind sa aduca prin regia pe care o semneaza foarte multa vitalitate.

Distributia este una de exceptie, in rolurile principale regasindu-se indragitii solisti de balet Kotomi Hoshino (Quitri), Vlad Marculescu (Basil), Monica Ailiesei (Mercedes) si Vasile Bogdan care va da viata, pentru prima oara, prin pasi de dans personajului Espado. 

Alaturi de cei patru balerini ii vom putea admira si pe Mizuka Suzuki, Claudia Tudorache, Elvis Gache, Erica Pinzano, Saki Kagawa, Aoi Iwazaki, Sergiu Cotorobai, Gheorghe Iftinca, Ovidiu Ciobotariu, Hirohito Icheuki.

Spectacolul va dura pana la ora 20:30 si are o pauza. Deoarece montarea spectacolelor nu este adresata copiilor cu varsta sub 7 ani, accesul acestora nu este permis in sala de spectacole.

Adauga un comentariu