Local

În alte șapte unități de învățământ din Iași s-au confirmat cazuri de infecție cu noul coronavirus

Publicat: 29 sept. 2020
Cazuri de coronavirus în alte două școli ieșene

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a 7 persoane, 7 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă şi unitate şcolară.

„Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU.”, potrivit autorităților.

Hotărârea privind măsurile adoptate în cadrul ședinței extraordinare din data de 29.09.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași poate fi consultată AICI!

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
1 LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC DE TURISM, IAŞI un elev 1 CLASA A IX-A H
2 GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 8, IAŞI    un prescolar 1 GRUPA MARE C
3 COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI un cadru didactic 1 CLASA A VII-A A
4 LICEUL TEORETIC „VARLAAM MITROPOLITUL”, IAȘI un elev 1 CLASA A XI-A B
5 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IACOB NEGRUZZI”, TRIFEŞTI STRUCTURA ȘCOALA GIMNAZIALĂ, HERMEZIU  un cadru didactic 1 CLASA PREGĂTITOARE

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivelul şcolii: 

Nr. crt.

 

Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate
1 ȘCOALA GIMNAZIALĂ, DELENI STRUCTURA GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL, DELENI un ingrijitor
2 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE IORGA”, IAŞI   STRUCTURA GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL NR 26, IAŞI un cadru didactic

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Ce noi scenarii sunt aplicate, în timpul pandemiei de COVID-19, în școlile și liceele din județul Iași

Inspectoratul Școlar Județean a prezentat noile scenarii de funcționare ale unităților de învățământ din județul Iași, valabile pentru perioada 21-25 septembrie 2020. Asta, în urma propunerilor înaintate de Consiliile de Administrație ale școlilor și liceelor în data de 18 septembrie. De reamintit că, după prima săptămână de la debutul noului an școlar, la Iași au fost depistați cu COVID-19 șase elevi și șase cadre didactice

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Iași a prezentat noile scenarii de funcționare ale unităților de învățământ din județ, valabile pentru perioada 21-25 septembrie 2020. Asta, în urma propunerilor înaintate de către Consiliile de Administrație ale școlilor și liceelor în data de 18 septembrie. Astfel, conform acestora, se înregistrează următoarea situație: 369 de unități de învățământ în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. 282 de unități de învățământ în Scenariul 2.

Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Sunt și două unități de învățământ în Scenariul 3, care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții on-line. Acestea sunt: Liceul Tehnologic „Spiru Haret” și Școala Sanitară Postliceală „Aprendis” din municipiul Iași. De reamintit că în cele șapte școli (toate din comuna Bivolari), în care cursurile au început în scenariul roșu, după reducerea numărului de infectări, s-a revenit la scenariul galben.

Scenarii galbene, verzi și unul singur roșu au fost aplicate în școli și licee din Iași, odată cu începerea anului școlar 2020-2021. Activitățile cu preșcolarii se fac și outdoor

Scenarii galbene, verzi și unul singur roșu au fost aplicate în școli și licee din Iași, odată cu începerea anului școlar 2020-2021. Activitățile cu preșcolarii se fac și outdoor.

„Sunt clase împărțite în două, se vor defaza pauzele. O clasă nu va intra în contact cu alta în pauze, elevii vor merge în curtea școlii doar cu respectare normelor de distanțare și cu respectare normelor de igienă. O clasă nu va intra în contact cu alta. S-au organizat spațiile, există distanțare. De asemenea, o parte din elevi și liceeni nu vor mai avea loc în internate. Aici, ca urmare a unui parteneriat cu Primăria Iași, o parte din aceștia sunt cazați într-un cămin al unei unități de învățământ tehnologice, la o capacitate de 118 locuri.

Mai mult, Primăria Iași le va asigura transportul. Acum, pentru on-line, avem acoperită o capacitate pentru 80 la sută din copii și profesori, în scenariul galben. Vom lua măsuri de îmbunătățire. La triajul epidemiologic, părinții trebuie să fie atenți la copii și la semnele de îmbolnăvire. Triajul se va face și la școală, de către personalul medical autorizat”, a punctat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general IȘJ Iași.

Adauga un comentariu