Din lumea filmului

In anii ’70 era actrita, acum e calugarita: „Am avut desfranari, betii, avorturi”

Publicat: 18 ian. 2019

A fost una dintre blondele fatele ale scenei teatrului romanesc, purta fustite de o palma si era recunoscuta drept cea mai sexy actrita a vremurilor. Dupa ani de zile de trait in pacat, Monica Fermo s-a calugarit. Acum poarta numele de Ecaterina si recunoaste ca pana la 33 de ani a trait in libertinaj. La acea varsta a decis sa se boteze.

In tinerete, Monica Fermo a jucat la Teatrul National din Bucuresti. Era blonda, cu ochii albastri si devenise una dintre cele mai provocatoare prezente actoricesti, in anii ”70. Era sexy, barbatii tanjeau dupa ea, fuma, consuma alcool, petrecea pana dimineata: intr-un cuvant ii placea viata.  Nimic nu prevestea ca dintr-o diva se va transforma intr-o umila calugarita. In 1986, avea 33 de ani cand s-a botezat. Parintii, tatal evreu, mama ortodoxa, au stabilit ca ea singura sa decida ce religie va dori sa aiba.

” Primii mei pasi in viata au fost in monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual si fizic si, de acolo, totul s-a derulat cu o viteza extraordinara catre haul de nepatruns cu mintea. Au urmat desfranari,  avorturi, betii, petreceri. In tot ce am facut, am ales non-valoarea. In copilarie si tinerete am fost rebela si non-conformista, de fapt eram in cautarea libertatii. Dupa o viata derulata numai in patimi, in pacate si in libertinaj, cu o meserie complet diferita de manastire, am ajuns sa primesc taina sfantului botez, sa-l cunosc, sa-l primesc si sa-l traiesc in inima, in minte si in suflet pe Hristos. L-am cunoscut pe Dumnezeu in cel mai liber mediu: cel al artistilor. Greutatea pacatelor mele era atat de mare ca ma apasa fizic si dintr-o data m-am eliberat”, povesteste femeia, pentru Atalas TV.

Acum se numeste Maica Ecaterina

Acum, se numeste Ecaterina, are 66 de ani si traieste intr-o chilie de manastire din centrul cetatii Ierusalimului, langa Sfantul Mormant. A plecat in Tara Sfanta in anul 1990 cu gandul sa uite de Monica Fermo, sa se roage pentru pacatele ei si sa duca o viata in rugaciune. Si a reusit. ”Toti colegii din teatru m-au apostrofat atunci si mi-au spus ca am incetat sa mai traiesc, ca imi impun altii si ca este un drum din care nu mai pot iesi, dar n-am avut nici o secunda de indoiala, de spaima, de incertitudine. Ceea ce m-a animat este iubirea de Dumnezeu. Asta este baza convertirii mele. Nu a existat frica de viitor. Frica este de la diavol” , continua maica Ecaterina marturisirile. Chiar daca duce o viata monahala, calatoreste mult si vine des acasa, unde sta cateva luni pe an. Este la curent cu tot ceea ce se intampla in viata lumeasca  si este de parere ca ”in zilele noastre, satanismul abunda”. In plus, crede ca Biserica Ortodoxa Romana nu a ajuns la stadiul de a comunica cu enoriasii sai si de a le inradacina in suflet pe Hristos. ”Oamenii trebuie sa stie ca nu existam pe pamant ca sa gatim, sa facem copii, case, scoli, ci ca sa ne mantuim”, a conchis Fermo.   loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit