Titlurile zilei

În atenția ANI! Deputatul Cosette Chichirău se joacă cu declarația de avere. Și-a ascuns un sac de bani, primit la alegerile din 2020 în Iași – FOTO

Publicat: 02 mart. 2021
Deputatul USR Cosette Chichirău, parlamentar de Iași
Deputatul Cosette Chichirău poate fi cercetată de inspectorii ANI pentru că nu a declarat la timp o sumă primită pentru alegerile din 2020

Deputatul Cosette Chichirău poate fi cercetată din nou de Agenția Națională de Integritate. Actualul deputat USR și-a adus aminte de niște bani primiți ca donație la alegerile locale 2020 abia la aproape 6 luni distanță. În declarația de avere depusă la Camera Deputaților, Cosette Chichirău a uitat să treacă această sumă. Abia după câteva săptămâni și-a adus aminte că a primit bani pentru a-și susține campania electorală de la alegerile locale

Material brut pentru inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI). Unul dintre parlamentarii județului Iași a uitat să-și treacă în declarația de avere o sumă primită ca donație pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Este vorba despre 24.000 lei (5.000 euro), sumă pe care președintele organizației județene a Uniunii Salvați România (USR) nu o trecuse în prima declarație de avere depusă la secretariatul Camerei Deputaților. Abia în luna februarie 2021, Cosette Chichirău a declarat public suma primită ca donație pentru alegerile la care a candidat pentru funcția de primar. Practic, parlamentarul de Iași nu a declarat la timp acei bani, chiar și o donație de 5.000 de euro, ceea ce o poate duce în atenția organelor de anchetă.

Deputatul Cosette Chichirău nu a declarat la timp banii de la alegerile locale

Deputatul Cosette Chichirău a depus o declarație de avere la secretariatul Camerei Deputaților la finalul lui decembrie 2020, imediat după ce și-a preluat mandatul de parlamentar. În declarația de avere respectivă nu se menționează nimic despre suma primită ca donație pentru alegerile locale desfășurate cu câteva luni înainte. Abia într-o declarație de avere rectificată în februarie 2021 Cosette Chichirău și-a adus aminte de banii pe care i-a primit pentru campania electorală din perioada august-septembrie 2020. Printre sumele decontate de la alegerile locale 2020, aceasta a uitat de banii primiți ca donație, situație care nu o absolvă de nicio vină.

Verificări demarate de ANI în 2020

Nu este pentru prima oară când deputatul ieșean ar fi verificat de inspectorii ANI. Chichirău nu a renunțat la calitatea de manager al unei firme de panouri solare din Statele Unite ale Americii (SUA), în paralel fiind și reprezentant în Parlamentul României. Cosette Chichirău a fost manager al companiei Wellington Solar LLC din statul Massachusetts, firmă desființată abia în 2018, când actualul parlamentar era deja în Camera Deputaților. Practic, aceasta nu a renunțat la firma pe care o avea în SUA timp de 2 ani, ea preluând primul mandat de parlamentar în 2016. Wellington Solar nu a avut un alt manager sau proprietar în afară de Cosette Chichirău între 2014 și 2018. ANI verifică și în prezent această situație a deputatului de Iași.

Ce avere are deputatul USR Iași Cosette Chichirău?

Conform declarației de avere, actualul deputat USR Cosette Chichirău deține un apartament în statul Massachusetts din Statele Unite. Apartamentul a fost cumpărat în anul 2012 și are o suprafață de 62 de metri pătrați. La capitolul active financiare, parlamentarul a declarat 9 conturi curente în diverse monede de circulație internațională, precum și un fond de investiții de 270 de mii de dolari americani. La capitolul plasamente, aceasta a declarat un împrumut în nume personal de 25 de mii de lei către Asociația Centrul de Știință Aleodor, centru pe care tot ea l-a înființat.

La alegerile locale 2020, Chichirău a susținut că a dat către partid 111.500 lei, dar și alți 50 de mii de lei pentru alegerile parlamentare. Are un credit către MassHousing din Statele Unite de 194.304 dolari americani, contractat în 2012 și scadent în 2042. Anul trecut a avut un venit de 131.412 lei (10.951 lei pe lună) din Camera Deputaților. La acesta se adaugă 25.200 de dolari din închirierea apartamentului din SUA.

Apartamentul mătușii a fost folosit paravan pentru partid

Aceasta nu ar fi singura inginerie încercată de deputatul Cosette Chichirău. Cu mult înainte de alegerile locale 2020, aceasta a trecut sediul partidului pe locuința mătușii sale din strada Costache Negri. A făcut acest lucru tocmai pentru a avea acces la toate documentele partidului. În 2019, deputatul Cosette Chichirău a stabilit sediul USR Iași într-un apartament al rudei sale, o mătușă de 74 de ani. Parlamentarul a decis acest lucru la vremea respectivă pentru a nu le da acces celor care o contestau în partid la documentele interne.

Comentarii
 • Cand si-a dosit agariciul de Chirica vilele pe numele sugarilor n-ati scris nimic. 🙂
  Sa plateasca toti pentru incalcarea legii (inclusiv cucoana asta, daca a gresit), nu doar adversarii politici ai „tatucului” vostru cu 5 vile din salariul de bugetar!

 • Guralivilor, cinstitilor, dar voi aveti averi nu numai in tarisoara asta pe care o sugeti ci si pe meleaguri straine. Sa va fie rusine de poporul necajit care scurma prin gunoaie!

 • nu ma intereseaza avera ei daca este legala, mai grav mi se pare atitudinea ei in plenul parlamentului fata de ceilalti colegi dar si atititudinea ei fata de acest buget un adevarat dezastru la adresa poporului roman.Madam esti o adevarata vinzatoare de neam si tara , o sluga a strainatati si a lui barna si agentului francez ciolos.Nu stiu cum ai reusit a prostii atitia tineri eductai si destepti din Iasi ,satana sigur ti-a fost alaturi lesbian-o !Spune-ne cind ai fost ultima oara pe la biserica s-a te rogi pt tot binele facut poporului roman ?

 • Interesant, primarul are 4 vile din salariul de bugetar, alex e are un ranch de 1 milion euro dar noi plangem pentru 5 mii euro, SENZATIONAL, EXPLOZIV.

  intre timp in Iasi se circula bara la bara, zero proiecte ale primariei Iasi in 6 ani de conducere Chir ica, PNLIASI il acopera pe Alex e dupa ce a primit mita dar 20.000 Euro.

  Mai asteptam 4 ani sa se miste ceva in orasul Iasi inainte de alegeri, pana atunci nici macar o dunga de vopsea nu o sa investeasca Primaria sau Consiliul Judetean, intre timp in CLUj, TIMISOARA, Bucuresti, Brasov se inaugureaza Parcari Subterane …

 • ma uit la ea cat de vocala este atat ea cat si popandaii de la iasi. oare cand isi va reduce volumul ? ca o printesa nu prea cred ca a fost . asteptam oare 2024?

 • Madam closet si-a ascuns banii in bazdac si se face ca ploua! De data asta banii o sa aiba miros, de peshte stricat. La fel ca si celorlalti colegi usecuristii si retardatilor care ii voteaza le transmis o sincera si cuvenita muie!

 • Sper ca toti moșnegii sa moara repede și sa nu mai aibă cine sa voteze PSD ul.
  Bai cadavrelor, suntem prea tineri sa ne omorâți voi. Ne-am saturat de PSD, PNL și UDMR.

 • Numai un retardat userist poate sa creada ca UDMR e votat de mosnegi / babe. PNL si PSD au un bazin electoral de invidiat, la fel de stabil ca al UDMR, deci nu vor cadea vreodata sub linie. Ciclic, volatilitatea we transfera de la unii la altii, insa baza e de neclintit.
  Ce au hastagistii ? Au generatia Y care, alaturi de PMP si ALDE si-au luat-o in gura de la AUR. De aia nu e barna presedinte (locul 3 dupa veorica) si nu e prim ministru (locul 3 la parlamentare). Ca a crescut AUR.
  Ei, vestea proasta e ca AUR continua sa creasca.
  Doua vesti pentru rezisti. Una, ca la alegerile viitoare nu mai prind locul 3. Doi, ca asteptam cu popcorn Circul. Circul, da. Ciolos versus barna pentru sefia partidului. Cu popcorn.
  Si cu lamentarile hastagiste de rigoare.

 • mai satanistilor LGBT -isti ati sarit sa va sprijiniti pe mama dracilor Closet , mosnegii aia sunt bunici si parinti tai nenorocitule , mai bine facea mata un cacat decit pe Maus si Dreptate.Va luat mintile sanata, copiii stropiti-va cu ageazma poate va trece . Maus din partea mea o mare si indestulata MUIE PSD !

 • ce m a bucur ca #USR isti nu pot bloca si sterge comenturile cum fac pe facebook sau pe site ,,iesenii de pretutindeni ” si insagram, muie la USR si closete !

 • Deja m-am hotarat, il voi vota pe Chirica in 2024.
  Chiar daca va mai aduna cateva vile pe numele copiilor pana atunci. Sau, cine stie, poate va fi „ascuns”.

 • Chirpicica 4 case, 3 neveste, fost PSDist, azi PNList, reprezentantul perfect pentru capitala Moldovei unde oamenii sunt scarbiti de politica si nu voteaza si apoi se supara ca nu se schimba nimic in oras.

 • Ma bucur ca nu a iesit cozet primar. Nu ca si-ar fi dorit, ca tintea parlamentar din prima. Dar ma bucur ca nu a iesit pentru ca ori ea ori clotild tot aia e. Ne ingropa si asta in gunoaie, cum a facut aia la Bucuresti. N-are usrplus oameni. Si mai tare ma bucur ca n-a iesit amintindu-mi de sperantele si partizanatul rezistilor. Cum trageau ei tare pentru candidata lor in timp ce pe ea in cur o durea. Cata dezamagire am vazut pe meclele multor hastagisti zilele de dupa rezultat. Cat m-am mai bucurat !
  2020 a fost apogeul hastagului. Nu vor mai ajunge niciodata mai aproape de ciolan. Nu vor mai avea asemenea scor (? bun?) ca anul trecut.
  Si ma mai bucura si acum cand se enerveaza cate un neomarxist. Ma amuz. Locul 3, temporar.

Adauga un comentariu