Social

In atentia primarului si a consilierilor locali: Drama intr-o familie din Gastesti din cauza neplatii salariilor insotitorilor persoanelor cu handicap

Publicat: 14 oct. 2011

Cinismul si lipsa de interes a reprezentantilor adminsitratiei locale lasa in urma adevarate drame sociale, mai ales in randul familiilor sarace. Un exemplu in acest sens este cazul une femei cu o severa problema de sanatate, din suburbia Gastesti care a ajuns la disperare din cauza ca primarul Grigore Craciunescu refuza, de 4 luni de zile, sa achite sotului ei, salariul de insotitor al persoanelor cu handicap .

Este vorba despre Hutanu Vasile in varsta de 50 de ani, unul din cei cca 150 de insotitori aflati in aceesi situatie. Alaturi de el se afla sotia s-a Teodora care a suferit pana acum 6 operatii si care de 9 ani de zile are nevoie de supraveghere si ingrijiri medicale. Cei doi au impreuna doi copii Andrei in varsta de 15 ani, elev la Coelgiul CF Unirea, si Alina in varsta de 11 ani eleva la Scoala Generala din Gastesti.

Toti sunt nevoiti sa traiasca cu mai putin de 300 de lei pe luna, din pensia pentru handicap de boala a femeii. Iar acum au ajuns puterilor, lipsiti de speranta si ajutor. Disperata, femeia i-a scris un mesaj fostei invatatoare a celor doi copii prin care a rugat-o ca sotul ei sa intervina pe langa primar, pentru a le achita salariile restante. Printre randuri se intelege ca aceasta vrea sa renunte la lupta cu viata si greutatile cu gandul ca astfel le-ar fi putin mai bine copiilor ei, care acum sunt in pericol de a renunta la scoala din lipsa banilor.

,Sunt mama lui Andrei si Alinauta. Am o rugamintie la dvs. Poate domnul consilier pune un cuvant la domnul primar, sa ne dea banii, ca de 4 luni nu am primit nici un leu. Nu am cu ce sa imi mai trimit copii la scoala, sa le dau ce trebuie, nu am cu ce sa imi mai iau medicamentele. Fac crize mereu si ma rog la Dumenzeu sa ma scuteasca de zilele acestea amare! Poate, fara mine, copii mei o vor duce mai bine. Nu mai pot! Va multumesc din suflet ca mi-ati invata copiii. Va multumesc.,,

Primarul m-a trimis la munca in loc sa imi plateasca salariul

Cel asupra caruia s-au indreptat ultimile sperante este chiar consilierul PSD Vasile Haldan, presedintele Comisiei Economice din cadrul Consiliului Local Pascani. Impresionat de mesajul disperat al femeii, consilierul pascanean spune ca va ridica acesta problema in urmatoarea sedinta a legislativului local si il condamna pe edilul sef pentru ca nu a gasit solutii pentru a rezolva, pana acum, problema salariilor pentru insotitorii persoanelor cu handicap.

Pana la cand alesii locali vor intelege ca din cauza nepasarii lor, zi de zi, zeci, poate chiar sute de persoane sufera, Vasile Hutanu, capul familiei incerca sa gaseasca solutii de supravietuire. Nu a vrut sa fie filmat de rusinea satului dar a acceptat sa ne spuna telefonic cateva cuvinte.

,, Primarul m-a trimis la munca atunci cand i-am spus ca nu am cu ce sa imi achit taxele si impozitele. Muncesc pe branci dar trebuie sa am grija si de sotia mea si de cei doi copii. Nu pot lipsi de acasa mai mult de cateva ore pentru ca au nevoie de mine. Acum muncesc la camp , la lopata , oriunde gasesc ceva de lucru. Dar vine iarna si va fi si mai greu. Nu inteleg de ce nu mi se plateste salariul, de cate ori ma duc la Primarie imi spun ca nu au bani. Eu cred ca primarul ar trebui sa fie un om gospodar care sa stie sa stranga si sa cheltuie banii cu folos, sa rezolve si astfel de probleme. Pe timpul fostului primar nu era asa, ne primeam salariile la timp. Acum este din ce in ce mai greu. Mai sunt multe de spus dar nu avem cui sa ne plangem caci ne tin pe la usile Primariei,, a spus Vasile Hutanu, salariatul Primariei Pascani.

Mentionam ca din luna iunie a acestui an, insotitorii persoanelor cu handicap nu si-au mai incasat salariile pe motiv ca nu sunt bani la bugetul local. In acelasi timp la Primaria Pascani zeci de miliarde de lei au fost cheltuite aiurea pentru achizitii de materiale si servicii sau investitii mai putin prioritare, banii fiind impartiti clientelei politice.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit