Sport

In cateva zile se va sti lotul pentru Euro 2016! „Unii vor ramane acasa”

Publicat: 05 mai 2016
1

Nationala de fotbal a Romaniei va pleca miercuri, 18 mai, în Italia pentru stagiul de pregatire de la Saint-Vicent, care va dura pâna luni 30 mai. Tot atunci este si data limita pâna când reprezentativele calificate la Euro 2016 sunt obligate sa comunice la UEFA loturile pe care se vor baza la turneul final.

Selectionerul Anghel Iordanescu nu va astepta pâna atunci si tocmai de aceea a programat o sedinta la Casa Fotbalului, alaturi de secunzii sai, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de fotbalistii care vor pleca la Paris. „Data limita este 30 mai, dar zilele acestea, maximum o saptamâna, vom anunta jucatorii, pentru ca trebuie sa plece si ei în vacanta. Sunt mai multi factori care conteaza la selectie, cum ar fi experienta internationala, randamentul la echipa nationala. Pentru ca, spre exemplu, sunt mai multi jucatori care au probleme la echipele de club, dar care dau randament bun la nationala”, a spus Daniel Isaila.

În cantonamentul din Italia, Romania va disputa si doua amicale, cu DR Congo (25 mai), precum si cu Ucraina (209 mai), ambele la Digi Sport 1.  Isaila, unul dintre cei trei antrenori secunzi ai lui Iordanescu, a spus ca nu toti jucatorii care se vor deplasa în stagiul de pregatire din Alpi vor face parte si din lotul pentru Euro. „Lupta este deschisa, avem mai multi jucatori în vizor, vom vedea pe cine vom alege, mai ales ca sunt si probleme. Grigore este accidentat, Filip, Pintilii, Rat revin dupa accidentari, mai este Chipciu, care în ultima vreme a aratat o forma destul de buna. Si cu Maxim sunt probleme, pentru ca nici el nu prea a jucat. Acum trebuie ca noi sa fim inspirati si sa alegem cel mai bun lot”, a completat Isaila.

Fostul antrenor al celor de la Astra a recunoscut ca Budescu are sanse infime de a prinde lotul. „Va fi extrem de dificil pentru Budescu sa prinda lotul, mai ales ca nu joaca de trei etape. Stiu ce înseamna aceasta pubalgie, sunt dureri foarte mari, nu poti juca.

Vom vedea câti jucatori vor pleca. Mai sunt probleme si cu finalurile de campionat, cum este în Bulgaria, Israel, acolo unde Hoban termina pe 21 mai, fiind angrenat în lupta pentru titlu, Florin Andone termina pe 5 iunie. Lupta este deschisa, dar e clar ca din lotul care va pleca în Italia vor fi unii care vor ramâne acasa”, a mai spus Isaila la Digi Sport.

Înainte de plecarea spre Paris, România va mai disputa un amical, cel cu Georgia, programat la 3 iunie pe ”Arena Nationala”, ultima reprezentatie în fata propriilor suporteri. Principalele probleme pentru Iordanescu le ridica jucatorii din Turcia, Bogdan Stancu, Gabi Torje si Raul Rusescu, cei din Bulgaria, Cosmin Moti, Claudiu Keseru si Andrei Prepelita, precum si Florin Andone. Ultimul evolueaza în liga a doua spaniola, care se încheie pe 5 iunie. Pe 29 mai Cordoba, echipa românului, are meci oficial.

În Turcia competitia se încheie pe 22 mai, la 4 zile dupa începerea cantonamentului din Italia, în vreme ce în Bulgaria ultima etapa se desfasoara pe 29 mai. Din fericire pentru noi, Moti, Keseru si Prepelita joaca toti la Ludogorets, care e virtual campioana, ceea ce înseamna ca ar putea fi lasati sa se alature lotului României mai devreme de data regulamentara, 29 mai.

Adauga un comentariu